Home Tags Kesihatan

Tag: kesihatan

Ibu Bapa DILARANG Cium Mulut Anak Walaupun Masih Kecil....

Seringkali terlihat gambar atau video ibu bapa mencium mulut anak-anak sebagai tanda kasih sayang. Namun bagi ibu bapa yang beragama Islam, ketahuilah bahawa perbuatan...

Penguat kuasa khas dibentuk untuk mengatasi perokok degil

KUALA LUMPUR: Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) diminta supaya membentuk satu penguat kuasa atau pasukan khas bagi berurusan dengan golongan perokok yang didapati masih...

Virus Tangan Kaki Mulut (HFMD) Dijumpai Di Troli Pasaraya.

Baru-baru ini gempar dengan penularan virus tangan kaki dan mulut atau hand, foot and mouth disease (HFMD). Di penang pakar penyiasat kesihatan sedang menyiasat kes...

Selalu Demam-Demam? Cuba Ambil Nutrien Ini!

Demam biasanya bermaksud badan anda sedang melawan sesuatu benda yang asing (seperti jangkitan-jangkitan pathogen). Ubat yang paling utama adalah berehat secukupnya. Tetapi, kalau selalu demam,...

Kurangkan Gejala Kembung Perut

Anda bermasalah dengan perut berangin? Sering berasa tidak selesa kerana perut kembung? Rasa seperti hendak sentiasa membuang angin, dan segan untuk membuang angin di...

Makan Blueberry Untuk Kesihatan Otak

Otak adalah pusat kawalan tubuh manusia dan ia berfungsi sepanjang masa. Otak menghantar isyarat-isyarat ke seluruh badan supaya badan kita dapat terus berfungsi. Sebab...

3 Sebab Anda Selalu Lapar

Pernah rasa tak yang anda seperti makhluk asing antara rakan-rakan anda yang terlalu kerap makan kerana sikit-sikit rasa lapar? Mungkin bukanlah sampai rasa seperti...

Chia Seed Dan Pengurusan Badan

Chia seed selalu dikaitkan dengan diet dan salah satu inisiatif untuk menguruskan badan. Jangan keliru dengan biji selasih, kerana mereka mempunyai bentuk yang seakan-akan...

Tip Pencegahan Serangan Asma

Asma adalah sejenis penyakit di mana ruangan udara (pernafasan) anda akan menguncup, menyebabkan kesusahan untuk bernafas atau kita panggil sebagai "sesak nafas". Biasanya, asma...

Kelebihan Meminum Air Kelapa Muda

Kelapa adalah kegemaran ramai, tidak semestinya daripada meminum airnya sahaja. Kegunaannya meliputi banyak aspek dalam kehidupan, daripada masakan sehinggalah kecantikan. Penggunaan santan yang menyedapkan...

Bagaimana Stress Mengganggu Metabolisme

Apabila anda stress, gelenjar adrenal anda merembes satu hormon dikenali sebagai hormon kortisol. Hormon ini akan menyebabkan badan anda cenderung untuk menyimpan lemak dan...

Jadi Lebih Bertenaga Dengan Tip Ini!

Mana ada orang yang mahu penat sepanjang hari. Kalau kita penat, kerja pun banyak tergendala. Susah untuk mencari makan kalau kita tidak mampu berkerja....

5 Kelebihan Aloe Vera Untuk Kesihatan

Aloe vera, turut dikenali sebagai pokok lidah buaya telah digunakan dalam bidang perubatan sejak lama lagi. Ia adalah satu inisiatif tradisional untuk melegakan ruam,...

Info Kesihatan- Bacalah, Amat Bermanfaat Cincau

Info Kesihatan- Bacalah, Amat Bermanfaat Cincau "Maklumat terbaru yang aku perolehi setelah lama mencari penawar untuk mak mentua aku ni. Sebelum tu aku nak beritahu mak...

Makanan yang perlu dielakkan

Kita patut bersyukur kerana masih dapat menikmati pelbagai makanan yang sedap-sedap di Malaysia ini, tetapi anda perlu ingat bukan semua makanan itu kita boleh...

Wanita ini mengajar budak 5 tahun merokok (5 gambar)

Tidak tahu di mana silapnya. Saya tidak pasti sama ada betul wanita itu ibunya atau budak ini benar-benar anaknya. Beberapa keping gambar dapat menunjukkan seorang...

TAHUKAH ANDA? Kesan Minum Air Sejuk (AIS) Selepas Makan

PENTING DAN TOLONG SHARE UNTUK TATAPAN SEMUA... Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca. Sememangnya sedap minum air berAIS selepas...

Social Media

7,796FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
0FollowersFollow
1,004SubscribersSubscribe

TEKNOLOGI