Home Authors Posts by Staff Terbaek

Staff Terbaek

808 POSTS 1 COMMENTS

KEAJAIBAN AIR ZAM-ZAM

Tidak ramai yang tahu bagaimana telaga zam-zam boleh mengeluarkan puluhan juta liter pada musim haji dan ia tidak pernah kering walaupun sekali. Seorang pengkaji diperintahkan...

Mawi Tidak Berhasrat Untuk Pindah Kerana ‘Orang Bunian’

  Sebelum ini heboh diperkatakan apabila rumah Mawi dipecah masuk kali kedua, jika anda sendiri sudah pasti trauma dengan kejadian tersebut namun bukan Mawi. Kejadian pecah...

Punca Sebenar Dakwat Kekal Mudah Hilang Kesilapan Petugas

  Punca sebenar dakwat kekal PRU 13 mudah hilang akibat kesilapan petugas SPR.  Kegagalan untuk mematuhi prosedur penggunaan dakwat tersebut adalah penyebab dakwat itu boleh...

Hazama Gaduh Dengan Izara?

Gosip Artis Penyanyi Hazama terkejut dituduh menyinggung perasaan pelakon Izara Aishah sehingga wanita itu membuat keputusan untuk tidak mahu berlakon dengannya bagi mana-mana drama mahupun...

Ammar Dedah Percintaan Puteri Sarah Dan Syamsul Yusof

Pelakon Ammar Alfian Aziz mendedahkan bekas kekasihnya Puteri Sarah Liyana sedang menjalinkan hubungan dengan pengarah filem popular Syamsul Yusof. Bagaimanapun Ammar, 26, berkata, dia berasa...

Media Invitation Fashion Pitch Press Conference

Pada petang semalam, Terbaek Network dijemput oleh pihak Sime Darby Corporation sebagai wakil media untuk menghadiri satu sesi sidang akhbar berkaitan “Fashion Pitch”  di...

DOA-DOA UNTUK MEMUSNAHKAN SEL-SEL KANSER

Lapan surah ini diamalkan dan dibaca untuk memusnahkan sel-sel barah kanser. Jika pesakit dapat membacanya lagi baik. Jika tak terdaya atau kurang baik bacaannya...

Kelebihan Daging Kambing

Mereka yang berpangkat doktor menyarankan kita supaya mengelakkan dari memakan daging kambing, kerana daging kambing boleh menyebabkan panas badan. Ada juga doktor yang mengatakan...

Koleksi video gwiyomi artis-artis Malaysia

sejak akhir-akhir ini video tarian gwiyomi yang berasal dari Korea telah menjadi trending di seluruh ruang internet ia tersebar dengan cepat sekali. Ramai awek-awek...

Senarai 10 vlogger popular Malaysia

10 VLOGGER TERKENAL youtube adalah satu medium website untuk kita berkongsikan pelbagai video yang sangat popular milik google, macam-macam video kita boleh cari di sana. di...

CUCI BUAH PINGGANG DENGAN HANYA RM 1.00!!

Selama bertahun-tahun kita menggunakan buah pinggang dalam proses biologi badan. Buah pinggang kita sudah menapis kandungan garam dan racun yang kita tidak tahu betapa banyak...

Tarikh Pesta Buku Antarabangsa PWTC Kuala Lumpur 2013

Tarikh pesta buku antarabangsa di PWTC Kuala Lumpur 2013 akan bermula pada 26 April hingga 5 Mei 2013. Marilah beramai-ramai memeriahkan lagi suasana pesta...

Memey Sedang Belajar Pakai Tudung

  Memey Pelakon Memey Suhaiza masih belum bersedia untuk memakai tudung walaupun tampil membuat kemunculan dengan imej berkenaan di khalayak pada Ahad lalu.   Memey atau nama sebenarnya...

Lirik & video lagu gwiyomi (versi islamik)

sejak akhir-akhir ini dunia telah di landa demam gwiyomi dance, ramai dah tiada kerja nak meniru gaya tarian comel dan kawai ni. sampaikan lelaki...

Batu nisan terbaek geng Mafia (8 gambar)

Potret Batu Nisan Terbaek Untuk Ahli Mafia Yang Dah Mati | Di Russia. Jika anda adalah salah seorang daripada ahli geng mafia ataupun ahli keluarga...

Wanita ini mengajar budak 5 tahun merokok (5 gambar)

Tidak tahu di mana silapnya. Saya tidak pasti sama ada betul wanita itu ibunya atau budak ini benar-benar anaknya. Beberapa keping gambar dapat menunjukkan seorang...

Sayang Suamiku…Saya Sayang Abang….:P

Kami nak berkongsi satu kisah yang kami terima ni. Agak menyentuh hati dan perasaan. Siapa yang dah mendirikan rumah tangga tu, banyak pengajaran boleh...

Social Media

7,796FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
0FollowersFollow
1,008SubscribersSubscribe

TEKNOLOGI