Home AGAMA Allahu Akbar, ‘Inilah hikmahnya..!’ – Non Muslim Banjiri Masjid Kerana Ingin...

[Video] Allahu Akbar, ‘Inilah hikmahnya..!’ – Non Muslim Banjiri Masjid Kerana Ingin Tahu Tentang Islam Setelah Peristiwa Bersejarah…

474
0
SHARE

Subahanallah, Allah sebaik-baik Perancang! Tiada ada sesuatupun yang berlaku hatta kaki yang tertusuk duri sekalipun mempunyai hikmah tersendiri, seperti yang disebut dalam sebuah hadis Nabi:

??? ???? ???? ??? ???? ???? ????: ??? ???? ???????? ??????? ???????? ????? ????????? ?????? ???????? ???? ????? ???????? ?? ???????? ?????? ????? ?????????? – ????

”Tidaklah dari seorang Muslim yang tertusuk duri hingga apa-apa yang lebih berat darinya, kecuali dicatat baginya derajat dan dihapus darinya dengan hal itu kesalahan (Riwayat Muslim).

Apa yang terjadi di NZ juga adalah di dalam ‘Ilmu’ Allah…

Sebuah portal berita terkenal telah menyiarkan sebuah video yang memaparkan tentang KEINGINAN yang memuncak di kalangan masyarakat non Muslim di NZ yangbegitu berminat ingin tahu tentang Islam.

Mereka membanjiri masjid untuk bertanyakan tentang Islam, bahkan ada ramai di antara mereka yang sudah berani masuk ke masjid untuk melihat sendiri bagaimana caranya orang Islam solat. Masya Allah..

Converts to Islam
Mari kita hayati bersama-sama momen indah ini di video di bawah…

Sumber: telagrananbiru. Tq?

sumber; video; Converts to Islam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here