Home RUMAH TANGGA IBU-IBU MENGANDUNG DILUAR SANA WAJIB BACA!!! Baby Bump Aurat @ Tidak??

IBU-IBU MENGANDUNG DILUAR SANA WAJIB BACA!!! Baby Bump Aurat @ Tidak??

59
0
SHARE

ramai wanita mengandung sekarang menganggap ini perkara biasa. sudah menjadi kebiasaan bila mengandung sahaja mesti upload gambar baby bump di media sosial, sedangkan perkara tersebut merupakan satu kesalahan dalam agama islam… baby bump adalah aurat yang perlu dijaga dan ditutup bukannya dijadikan tatapan umum..

Baby bump itu aurat!

Baby bump atau bentuk perut wanita ketika pregnant adalah aurat bentuk badan. Ini kerana ada lelaki yang terangsang dengan wanita yang hamil. Maka syarat pakaian wanita di luar rumah ialah tidak menampakkan bentuk badan, walaupun dia hamil sekalipun, maka kena pakai pakaian luar (outer garment) berbentuk jubah yang tidak nampak baby bump.

sumber; www.uito.org

Pesanan untuk ibu mengandung…

Tak payah tayang la gambar baby bump dengan perut memboyot kat facebook ke…blog ke… Mana-mana laman sosial la ye… Perut tu aurat juga…

Nak ambil gambar kenangan ambil la.. Tapi simpan sendiri je…

Pakai baju pun cari yang besar ye… Tutup perut tu kalau boleh… Biasa pakai saiz M, mengandung kena pakai Saiz XL pun tak pa… Cari jubah je… Baju mengandung tu ikut bentuk sangat…

Ingat!!! Maruah suami tercalar tau kalau dok tayang baby bump tuh… Malu sikit…

Tapi sungguh.. Pergi klinik… Ramai je slumber tayang perut… Tahu la mengandung.. Tapi bajunya.. Nauzubillah… Serius cakap, diri sendiri ni malu nak tengok perut sendiri masa mengandung… Ishh… Rasa takde kot gambar tayang perut masa mengandung dulu… Sebab malu nak tengok… Sendiri pun malu… Apatah lagi nak tayang kat orang…

Pesanan nih.. Tolong sebarkan… Kalau ada gambar yang dah terpost kat facebook ke blog ke.. Delete cepat… Sian suami korang dok mengalir je dosa korang buat… Tak pasal suami kena tanggung sekali…

Ingat eh.. Pesan nih… Pesan kat diri sendiri juga nih… Jangan lupa.. Sorok baby bump… Sian dia.. Dia pun malu…

sumber: www.mariafirdz.com

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here