Home HIBURAN Ifan Seventeen Baru Tersedar Ada Sesuatu Yang PELIK, Dedahkan Ini SMS Terakhir...

Ifan Seventeen Baru Tersedar Ada Sesuatu Yang PELIK, Dedahkan Ini SMS Terakhir Dylan Sahara

470
0
SHARE

Ifan Seventeen memberitahu isterinya Dylan Sahara asyik menghantar SMS/ Whatsapp kepadanya. Malah Ifan merasakan ianya agak pelik memandangkan mereka berada di tempat yang sama.

Ifan Seventeen masih lagi merasakan kesedihan hinggat saat ini. Ditinggalkan oleh tiga rakan bandnya, lelaki ini yang nama sebenarnya Riefian Fajarsyah juga telah kehilangan isterii tercinta, Dylan Sahara yang diseret oleh gelombang tsuu-nami Banten pada hari Sabtu, 22 Disember 2018.

Sejurus selepas pengebuumiian itu, Ifan mula menyedari bahawa terdapat mesej ‘pelik’ yang disampaikan oleh isterinya sebelum bencana tsunami Banten berlaku. Perasaan itu hanya diketahui dari ayat dalam mesej teks (SMS) yang dihantar oleh ar wah.

Menurut Ifan, komunikasi dengan Dylan biasanya dilakukan menerusi aplikasi mesej untuk bertukar berita atau sekadar bersembang antara suami dan isteri. Tetapi pada malam kejadian, terdapat mesej SMS ‘luar biasa’ yang dihantar oleh Dylan.

“Biasanya kami berbual melalui Whatsapp jika kita tidak boleh bercakap secara langsung. Sebagai contoh, ‘makan yuk’ atau ‘pulang’ atau ‘ke mana kita mahu pergi?’ begitulah perbualan kebiasaanya, “kata Ifan dipetik sebagai berkata oleh Dream dari perbualannya sebagai tetamu pada pameran Live TV ONE.

Tetapi pada hari itu, Ifan merasakan terdapat perbezaan dalam sikap Dylan. Salah seorang daripada mereka adalah isteri telah menghantar mesej ringkas penuh dengan rindu kepada Ifan.

Mesej itu terasa ganjil oleh Ifan kerana mereka berdua berada di lokasi yang sama.

” Cuma, pada hari itu dia tidak ada WhatsApp apa-apa, hanya cakap ‘ i miss you’ gitu aja, saya juga tidak fikir apa-apa ketika itu dan saya seperti biasa membalasnya ” I miss you too ”

Selepas beberapa hari selepas bencaana yang dia alami, Ifan hanya menyedari bahawa ungkapan itu adalah perkataan terakhir Dylan berkata untuk Ifan.

Detik Terakhir Dylan Sahara Sebelum Tsuu-nami Banten Melanda

Pemergian Dylan Sahara selama-lamanya meninggalkan kesedihan yang mendalam bagi keluarganya. Salah seorang daripada mereka terasa adalah kakak ipar Dylan, Cynthia Wijaya.

Kakak lelaki vokalis Riefian Fajarsyah atau Ifan ini berkata ketika gelombang tsunami datang Dylan berada di samping Cynthia.

Pada masa itu kedua-dua mereka menikmati keindahan lautan Tanjung Lesung.

” De, kita duduk bersebelahan, saya fikir dan berharap kita akan berlari bersama, kita sepatutnya selamat bersama,” tulis Cynthia dalam akaun Instagram, @cyncynwijaya yang dikutip oleh Dream, Rabu, 26 Disember 2018.

Cynthia menceritakan detik terakhir dengan memuatkan foto ketika bersebelahan dengan isteri Ifan.

Tetapi nasib berkata sesuatu yang lain. Dylan meniinggal selepas diterjang tsuu-nami Banten. Cynthia, yang selamat dari bencaana itu, mengakui dia terkesan dengan insiiden ini dan berharap dapat bertemu lagi di dunia yang akan datang. .

” Tuhan mempunyai rencana lain untuk anda, kami ikhlas, yang tenang, cinta (emoji), hingga bertemu lagi kakak dylan_sahara,” kata Cynthia Wijaya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Twdaily

Sumber : suara

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here