Home HIBURAN “If You’re Idiot, You’re Still Idiot…”- Rasis! Respon ‘Padu’ Caprice Isu Aliff...

“If You’re Idiot, You’re Still Idiot…”- Rasis! Respon ‘Padu’ Caprice Isu Aliff Syukri Hodohkan Wanita Jadi Tumpuan

340
0
SHARE

Isu semakin hangat diperkatakan apabila Datuk Aliff Syukri dikatakan ‘rasis’ mengenai kulit wajah penyanyi terkenal, Santesh dan tidak menghormati seorang wanita ketika ingin mempromosikan produk kosmetik menerusi live show di Gegar Vaganza.

Tidak hanya ditegur oleh Datuk Fazley Yaakob tapi kini pula Caprice telah memberi respon padu terhadap usahawan terkenal itu yang turut membahaskan isu tersebut dengan berkongsi rakaman video di Instagram.

Money cant buy you class

 

View this post on Instagram

 

Money cant buy you class, but it can put you on TV.?????????????

A post shared by Caprice (@capriceofficial) on

Dihentam teruk netizen

Bagaimanapun, Caprice menerusi video telah mengatakan bahawa Datuk Aliff bersikap rasis, dan tidak bersikap ‘sopan’ terhadap wanita yang telah digunakan untuk mempromosikan produknya. Malah netizen juga tidak dapat menerima cara Datuk Aliff itu hanya kerana menggunakan perkataan tidak ‘elok’ untuk disampaikan dikaca televisyen. Tidak boleh berada di live show, Caprice juga berkata diakhir video “money cant buy you class, but it can put you on tv.”

Rata-rata netizen bersetuju dengan pendapat diungkapkan oleh Caprice dan ada yang tidak menerima perkataan ‘ugly’ digunakan oleh Datuk Aliff Syukri.

Nice bos

Duit tak boleh beli adab

Sumber: Caprice

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here