Home SEMASA Hospital swasta di Seremban terima ancaman bom

Hospital swasta di Seremban terima ancaman bom

405
0
SHARE
SEREMBAN: Kakitangan dan pesakit diarah mengosongkan sebuah hospital swasta di sini, selepas mereka menerima ancaman bom daripada individu tidak dikenali pada jam 4.45 petang ini.
 
Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Sembilan, Norazam Khamis, berkata pihaknya menerima maklumat awal kejadian daripada polis, jam 5.07 petang.
 
Menurutnya, seramai 18 pegawai dan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Seremban, Seremban 2 serta pasukan Unit Bahan Berbahaya (HAZMAT) dikerahkan ke lokasi kejadian.
 
“Kita mengarahkan semua 117 pesakit biasa, pesakit unit rawatan rapi (5), dan kakitangan (169) mengosongkan bangunan,” katanya di sini, hari ini.
 
Tinjauan NSTP di lokasi mendapati, pasukan polis termasuk Unit Pemusnah Bom dan Unit Anjing Pengesan (K9) sedang menjalankan pemeriksaan di bangunan lapan tingkat berkenaan.
 
Semua pesakit dan kakitangan pula berkumpul di tempat letak kereta hospital, malah ada pesakit yang kritikal terpaksa dihantar ke Hospital Tuanku Ja’afar Seremban (HTJS) buat sementara waktu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here