Home KESIHATAN Maksud Tersembunyi Dari Tanda-Tanda Sakit Di Badan Anda yang WAJIB diberi PERHATIAN

Maksud Tersembunyi Dari Tanda-Tanda Sakit Di Badan Anda yang WAJIB diberi PERHATIAN

791
0
SHARE

Mungkin anda mengalami kesakitan atau kebas di dalam tubuh anda yang juga mempengaruhi hari rutin anda dan tidak selesa. Jangan berfikir bahawa itu adalah penyakit biasa kerana setiap kesakitan di dalam badan mempunyai keinginan tersembunyi yang anda tidak pernah tahu. Artikel ini akan membantu anda menilai kesihatan anda dan rujukan untuk masa yang diperlukan.  Sekiranya anda mengalami tanda-tanda kesakitan di dalam badan dengan kegigihan, saya cadangkan anda berjumpa doktor anda dengan segera. 

Maksud tersembunyi daripada tanda-tanda kesakitan di badan anda

(1). MATA (Reaksi terhadap keadaan hati).

(a) mata menjadi merah kemerahan yang bermaksud hati kita mengandungi racun dan mata kemerahan yang menunjukkan tubuh melakukan proses mengeluarkan racun. (b) Keluar dari mata yang menandakan fungsi hati anda lemah dan proses buang racun. (c) Mata keluar menunjukkan anda mengalami gangguan emosi atau tekanan. (d) Mata kabur. Sah di waktu pagi menunjukkan proses penghimbangan hati berlaku.

Maksud Tersembunyi Dari Tanda-Tanda Sakit Di Badan Anda-MATA (Reaksi terhadap keadaan hati)
foto kredit: seperti majalah pekerjaan

(2). HIDUNG (Terdapat sambungan antara paru-paru dan tengkorak).

Maksud Tersembunyi Dari Tanda-Tanda Sakit Di Badan Anda-HIDUNG (Ada sambungan antara paru-paru dan tengkorak).
foto kredit: cara membuatmu

(a) Hidung tersumbat kerana paru-paru mengandungi racun dan berlaku dalam proses meringankan alahan hidung. (Bersin) Proses menghilangkan racun di kerongkong.

(3)  BATUK.

Maksud Tersembunyi Dari Tanda-Tanda Sakit Di Badan Anda- Batuk
foto kredit: mediskus

(a) Batuk keluar dari dahak. Proses mengeluarkan racun di kerongkong. (b) Batuk tanpa kahak. Terdapat racun di paru-paru. (c) Batuk dan gatal-gatal di dalam tekak. Proses menghilangkan toksin dalam tekak dan paru-paru. Kebanyakannya digunakan untuk orang yang merokok.

(4)  BIBIR (berkaitan dengan fungsi pencernaan)

(a) Bibir Pucat. Sistem pencernaan lemah dan perutnya mengandungi angin . Kekurangan darah kerana sistem penghadaman yang tidak mencukupi menyebabkan kekurangan zat besi. (b) Bibir kering dan pecah. Terdapat racun di abdomen.

(5)  Telinga (Mempunyai sambungan buah pinggang)

(a) Telinga berdengung. Kaki akan menyakitkan apabila anda bangun pada waktu pagi dan rasa sakit hilang apabila anda berjalan kembali.

(6) RULE DAN MUSIK.

Badan menghilangkan racun berlemak dan tidak salin di dalam udara.

(7) TANGAN.

(a) Berus tangan. Aliran darah bahagian atas badan tidak lancar. (b) Kehilangan tangan kiri dan tanda tangan jantung yang lemah. Jika rasa kebas berlarutan di lengan, ia menunjukkan bahawa anda mungkin mengalami serangan jantung.

(8). KAKI.

(a) Sikat kaki. Aliran darah tidak lancar di dalam badan. (b) Kaki Kaki. Buah pinggang agak lemah kerana kekurangan pergerakan dan duduk terlalu lama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here