Home SEMASA Inilah Fakta Menarik MOMO CHALLENGE. NGERI DAN SANGAT MENAKUTKAN!

Inilah Fakta Menarik MOMO CHALLENGE. NGERI DAN SANGAT MENAKUTKAN!

581
0
SHARE

Tahukah anda apakah momo challenge ? Momo Challenge adalah permainan yang mencabar pemain untuk berkomunikasi dengan nombor dan orang yang tidak dikenali. Pada awalnya si pelaku akan meminta anda untuk menyelesaikan beberapa  tugasan ganas dan menakutkan sebelum tugasan terakhir yaitu BUNUH SELURUH. Si Pelaku pilkada menjadikan anak-anak SEBAGAI  Sasaran kerana baginya Acha Sangat Mudah diperdayakan. Tahukah anda bahawa cabaran ini telah membawa kematian terhadap seorang anak berusia 12 tahun di Argentina. Menakutkan bukan?

Baiklah untuk kali ini saya tertarik untuk membuat perkongsian megenai Momo Challenge yang menggegarkan dunia sejak  ini kerana ini telah membawa kepada banyak suami di kalangan remaja seluruh dunia. Cabaran ini menggunakan platform Facebook dan WhatsApp sebagai alat untuk memperdayakan orang ramai . Si pelaku nya dikatakan bersifat skizo dan mengalami sakit jiwa kerana dirinya akan puas bila melihat pemain dapat diperbodohkan dan akhirnya menamatkan riwayat mereka.

Mungkin ramai yang belum tahu tentang Momo Challenge jadi hari ini saya akan memberikan pendedahan berkenaannya. Inilah Menarik MOMO CHALLENGE. NGERI DAN SANGAT MENAKUTKAN !

1) WATAK MOMO BERASAL DARI JEPUN

Inilah Fakta Menarik MOMO CHALLENGE- Watak Momo Berasal Dari Jepun

Watak momo yang menjadi bualan ramai ini sebenarnya berasal dari pekerja yang tinggal di Jepun iaitu Midori Hayashi. Namun hasil siasatan mendapati artis tersebut tidak mempunyai kaitan dengan Momo Challenge. Penjenyah yang memperkenalkan Cabaran ini telah menggunakan imej anak patung dengan ciri-ciri hebat, mata besar dan mulut yang luas untuk mendorong rasa ingin tahu orang ramai.

2) Si Pelaku Masih Dalam Buruan Polis

Kini pihak polis sedang giat memburu si pelaku dan dalang sebenar di sebalik permainan Momo Challenge ini kerana bimbang semakin ramai yang akan terjebak dengan Cabaran ini.

3) Orang Ramai Diminta Berjaga-jaga

Inilah Fakta Menarik MOMO CHALLENGE- Orang ramai diminta berjaga-jaga
foto kredit: indiaglitz

Pihak polis meminta orang ramai untuk sentiasa berhati-hati dan jauhi diri daripada permainan Momo ini kerana kesan buruknya boleh membawa maut. Pastikan ibu bapa sentiasa memantau anak pergerakan anda dan jika anda mengetahui keanehan pada mereka, sila semak telefon bimbit untuk memastikannya.

4) Momo Mempunyai Banyak Akaun Nombor 

Menurut sumber Momo mempunyai banyak akaun yang menggunakan kod seperti +57, +81 dan +52 yang berasal dari negara Columbia, Jepun, dan Mexico. Oleh itu, jika anda menghantar pesanan di Momo, si pelaku akan terus menganggu dan menghubungi anda dengan nombor yang berbeza. Jadi jangan mulakan dengan menghantar pesanan WhatssApp kepada Momo. 

5) Mengakibatkan Kematian

Inilah Fakta Menarik MOMO CHALLENGE- menyebabkan akibat kematian

Fakta Momo Challenge ini sangat menakutkan kerana apabila mangsa mengikut arahan Momo tidak mungkin anda juga mengikut arahannya untuk membunuh diri. Menurut laporan, permainan ini telah menyebabkan maut kepada seorang kanak-kanak berusia 12 tahun di Argentina yang ditemui bergantung kepada pokok di halaman rumahnya. Mangsa didapati ada mencatat tindakan yang dilakukannya dalam telefon.

Harus diingatkan agar anda tidak sesekali mencuba Cabaran ini kerana ini permainan dapat mendatangkan mudarat kepada anda dan orang-orang di sekeliling.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here