Home BISNES Amazon Lancarkan PRIME WARDROBE Untuk Menguasai Pasaran Industri Fashion

Amazon Lancarkan PRIME WARDROBE Untuk Menguasai Pasaran Industri Fashion

1425
0
SHARE
Prime-wardrobe

Amazon harini telah melancarkan Prime Wardrobe  dimana selepas ini anda cuba dahulu pakaian yang anda mahu di rumah, jika berminat baru anda bayar. Jika tidak, anda hanya boleh pulangkannya secara PERCUMA.

Mereka menggunakan konsep “The more you keep, the more you save”. Simpan 4 item dalam box anda dan anda akan menikmati 10% diskaun. Jika simpan 5 dan lebih, anda mendapat 20% diskaun. Box yang diberikan juga mampu di reseal kembali supaya ia dapat dipulangkan pada keadaan yang baik.

Amazon kini sedang mencuba Prime Wardrobe untuk melihat sejauh mana ia mampu pergi. Jika anda mahu menjadi yang terawal mengetahui servis kecanggihan ini, boleh sign up disini.

Amazon meneroka dengan lebih dalam kepada industri fashion dan secara tidak langsung ia memberikan ancaman yang besar kepada peruncit e-dagang seperti TrunkClub, dimana mereka menjanjikan penghantaran percuma. Stitch Fix , syarikat yang menggunakan AI untuk mengenal size anda dan Mode.ai , sebuah robot yang akan membantu anda mencari pakaian berdasarkan gambar yang telah anda beri.

Ini akan menjadi suatu fenomena yang sangat menarik di dalam industri fashion tetapi secara tidak langsung ia akan memberikan ancaman yang besar kepada pemain-pemain industri fashion yang lain kerana Amazon sememangnya nail it !

Lihat, saya persembahkan anda semua kepada PRIME WARDROBE :

SHARE
Suka berkongsi mengenai apa sahaja yang dapat memberikan manfaat, inspirasi, dan idea kepada orang ramai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here