Home KESIHATAN LELAKI INI KONGSI 6 PERKARA PENTING BAGAIMANA CARA TURUNKAN BERAT BADAN SEBANYAK...

LELAKI INI KONGSI 6 PERKARA PENTING BAGAIMANA CARA TURUNKAN BERAT BADAN SEBANYAK 45 KG HANYA BEBERAPA BULAN SAHAJA.INI KISAHNYA

843
2
SHARE
LELAKI INI KONGSI 6 PERKARA PENTING BAGAIMANA CARA TURUNKAN BERAT BADAN SEBANYAK 45 KG HANYA BEBERAPA BULAN SAHAJA.INI KISAHNYA

Beliau yang abang maksudkan adalah Bro Khairi yang merupakan mahasiswa UniKL dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan,berumur 25 tahun dan juga part timer sebagai Assistant Operation di sebuah syarikat swasta terkenal di ibu kota.LELAKI INI KONGSI 6 PERKARA PENTING BAGAIMANA CARA TURUNKAN BERAT BADAN SEBANYAK 45 KG HANYA BEBERAPA BULAN SAHAJA.INI KISAHNYA

 

“Dulu saya terpaksa bergerak dari satu kedai ke kedai lain untuk dapatkan pakaian yang betul-betul ‘matching’ dengan bentuk badan dan juga penampilan diri supaya lebih yakin untuk berhadapan dengan orang ramai”.

“Ini adalah kerana saiz baju yang hanya muat dan sesuai dengan berat badan saya yang berkapasiti 115 kilogram adalah saiz XXL sahaja dan saiz seluar pula bersaiz 44”.

“Saya sukakan fesyen dan antara label kegemaran saya adalah Fred Perry.Sepertimana yang ramai tahu,label Fred Perry hanya memasarkan pakaian mereka maksimum pada saiz XL sahaja setakat yang saya ‘survey’ di pasaran Malaysia tetapi ianya berkapasiti khusus bagi kategori ‘Slim Fit’ sahaja.Ini sangat mengecewakan saya”.

“Sejak hari itu saya bercita-cita untuk mengurangkan berat badan saya dan berusaha mendapatkan potongan badan yang diidamkan supaya saya dapat berfesyen normal sebagaimana jejaka-jejaka yang kacak bergaya diluar sana.Kini saya sering mendapat ‘LIKE’ terbanyak di instagram serta facebook serta dinobatkan sebagai instafamous dikalangan kawan-kawan sekuliah saya.Dan apa yang penting,saya tak perlu ‘tahan nafas’ untuk kempiskan perut semasa mengambil gambar”, ujar beliau sambil minum Lai Chi Kang di hadapan Abam Meso.

LELAKI INI KONGSI 6 PERKARA PENTING BAGAIMANA CARA TURUNKAN BERAT BADAN SEBANYAK 45 KG HANYA BEBERAPA BULAN SAHAJA.INI KISAHNYA

JADI,APAKAH 6 PERKARA PENTING YANG BRO KHAIRI AMALKAN SEMASA MENURUNKAN BERAT BADAN BELIAU?

(1) Susun Jadual Pemakanan – Jadual pemakanan yang disusun adalah 6 waktu dalam tempoh satu hari iaitu Sarapan,Minum Pagi,Makan Tengahari,Minum Petang,Makan Malam & Supper.

(2) Kecilkan Saiz Hidangan, Lebihkan Protein – Sekiranya anda terbiasa makan nasi satu pinggan penuh,cuba kecilkan portion hidangan dengan satu senduk nasi sahaja,lebihkan sayuran hijau dan ambil protein tanpa lemak seperti dada ayam yang dipanggang tanpa kulit.

Untuk snek pada waktu minum pagi,minum petang dan supper anda boleh dapatkan snek yang sihat seperti buah epal,whey protein dan kekacang.

(3) Bersenam Kurang 1 Jam Setiap Hari – Bersenam adalah perkara yang paling penting.Saya selang selikan latihan kardio dan latihan bebanan di gym supaya badan tidak imun kepada satu-satu jenis latihan sahaja.

(4) Tidur 7 Jam – Saya wajibkan tempoh waktu tidur minima dalam 7 jam sahaja kerana ianya memberi pemulihan otot dan menjana metabolisma yang membantu kepada proses penurunan berat badan saya.

(5) Ambil Makanan Tambahan – Saya ambil pembakar lemak 6TROPIN yang berfungsi menukarkan lemak kepada tenaga serta meningkatkan kapasiti aerobik yang memanjangkan tempoh pembakaran lemak meskipun saya sedang tidur.Selain itu saya ambil Hydrowhey Protein untuk mengekalkan otot semasa proses penurunan berat badan.Proses mengekalkan otot semasa menurunkan berat badan dapat meningkatkan metabolisma badan yang menjurus kepada pembakaran lemak dengan berkesan.

(6) Dapatkan Group Support – Untuk berjaya,saya perlukan motivasi berterusan.Antara perkara yang saya buat setiap hari adalah berbincang didalam kumpulan sokongan melalui group WhatsApp dan juga Facebook,Kami saling bertukar pendapat,berkongsi menu sihat dan juga memberi motivasi sesama kami didalam mengekalkan momentum supaya tidak tergelincir dari matlama utama yang sama-sama kami kejar.

Oh ya,bersempena bulan Ramadhan yang bakal tiba ni saya ingin menjemput anda menyertai program RAMADHAN FAT LOSS CHALLENGE anjuran syarikat tempat saya bekerja sebagai part timer,iaitu Mesotropin Sdn Bhd.

Program intensif 30 hari yang berlangsung sepanjang bulan Ramadhan ini sangat bagus didalam memantau progress penurunan berat badan secara berkumpulan didalam group WhatsApp dan juga diberikan akses konsultasi secara percuma di group Mesotropin Fitness Club dimana anda bebas bertanyakan sebarang persoalan disana.

SUDAHKAH ANDA BERSEDIA?

Jom sertai RAMADHAN FAT LOSS CHALLENGE & menang duit raya tunai RM 1,000.00 sahaja.

Tempat 1st > RM 500
Tempat 2nd> RM 300
Tempat 3rd > RM 150

BAGAIMANA CARA NAK SERTAI RAMADHAN FAT LOSS CHALLENGE?

1. Buat bayaran sebanyak RM 50 ke akaun Maybank Mesotropin : 563 064 136 979

2. Hantar bukti pembayaran resit ( Screenshot/Gambar)

3. Isi maklumat berikut :

Nama :
Profil Media Social:
Alamat:
No.tel:
Email :
Saiz baju:

4. Tarikh pendaftaran adalah bermula 20 Mei 2017 sehingga 27 Mei 2017

5. Peserta dikehendaki menghantar gambar SEBELUM selewat-lewatnya pada 27 Mei 2017 dan gambar SELEPAS selewat-lewatnya 27 Jun 2017 melalui aplikasi WhatsApp di talian 016 922 5686

6. Untuk setiap pendaftaran, peserta akan mendapat :
> T-shirt ekslusif RFC
> Ebook Teknik Bakar Lemak Pantas
> Akses VIP Group Support RFC.

INGIN MENDAFTAR SECARA ONLINE? KLIK SINI : https://goo.gl/05c2lO

Jadi apa tunggu lagi?

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here