Home TEKNOLOGI Iphone 7 Dilancarkan-Hadir dengan sokongan kalis air,dual kamera.

Iphone 7 Dilancarkan-Hadir dengan sokongan kalis air,dual kamera.

3345
0
SHARE
iphone7

Iphone 7 Dilancarkan-Hadir dengan sokongan kalis air,dual kamera.

Iphone 7 Dilancarkan-Hadir dengan sokongan kalis air,dual kamera

 

Apple secara rasmi mengumumkan iPhone 7 hari ini. IPhone baru mempunyai reka bentuk yang hampir sama dengan iPhone 6S tahun lepas (dan tahun sebelumnya iPhone 6), dengan badan aluminium bulat. Tetapi apa yang yang baru adalah ianya kalis air, jadi jangan bimbang kalau Iphone anda jatuh ke dalam laut china selatan.Hehe. Juga yang baru adalah sistem yang telah lama dikhabarkan iaitu dual kamera, pembesar suara stereo, dan skim warna hitam yang lebih gelap. Dan, seperti yang dijangka, iPhone 7 tidak mempunyai point untuk earphone,satu kekurangan sedikit di sini.

Telefon baru mungkin kelihatan hampir sama dengan model tahun lepas, tetapi bukan penamat logam matte kami telah menjadi digunakan untuk ia, ia mempunyai berkilat, mencerminkan reka bentuk. Warna baru dipanggil Jet Black dan lebih gelap dan lebih kaya daripada Space Black tahun yang lalu. Apple juga mengeluarkan model hitam standard, bersama-sama dengan emas, perak, dan emas meningkat.

Iphone 7 Dilancarkan-Hadir dengan sokongan kalis air,dual kamera

iphone7_camera-0 iphone7-0 screen_shot_2016-09-07_at_1-07-04_pm-0

slack-imgs-com-0

   

Apple telah mereka semula butang ikon HOME untuk iPhone 7, menjadikannya lebih sensitif, seperti trackpads Force Touch digunakan dalam komputer riba MacBook baru-baru ini. Iphone 7 ini juga telah mendapat Taptic Engine sistem maklum balas haptic dari Apple Jam Tangan, yang menyediakan maklum balas getaran yang berbeza untuk pelbagai amaran.

Syarikat itu berkata, sistem kamera dwi baru membolehkan 2x zoom optik tanpa kehilangan kualiti imej. Apple juga mengatakan bahawa peranti baru telah meningkatkan hayat bateri berbanding pendahulunya.

Seterusnya Apple mengatakan Iphone 7 akan mula dibuka untuk pembelian pada 16 September, walaupun preorders bermula hari ini, jadi anda tidak perlu untuk membuat pesanan di tengah-tengah malam seperti tahun-tahun yang lalu. Peranti ini didedahkan oleh akaun Twitter Apple menjelang diumumkan di atas pentas, satu kesilapan yang jarang berlaku untuk pelancaran produk Apple. Majlis pelancaran Apple masih berlaku, jadi kita akan mengemas kini artikel ini dengan maklumat yang lebih terkini kerana ia boleh didapati.

iphone7

Sembang Terbaek:Rasa macam nak angkat satu pun ada.Hehehe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here