Home HIBURAN Bakal Suami Tiada Harta?Jangan takut!Nikahilah beliau!

Bakal Suami Tiada Harta?Jangan takut!Nikahilah beliau!

2339
0
SHARE

Wahai wanita, jangan takut untuk berkahwin dengan lelaki yang tidak kaya dengan harta benda kerana kekayaan boleh dicari bersama selepas mendirikan rumahtangga.

bfxyyjecyaai8ic

Tapi takutlah untuk berkahwin dengan lelaki yang miskin dari segi iman dan tanggungjawab, kerana hal itu bakal membuatkan kamu tidak bahagia dengan rumah tanggamu kelak.

14151886_1356473491037168_1545063794_o

Percayalah, saat kita berkahwin, Allah SWT akan membukakan pintu-pintu rezeki dengan mudah.

 blog

Allah SWT berfirman:

“Dan kawinkanlah orang-orang yang sendirian diantara kamu, dan orang-orang yang layak (menikah) dari hamba-hamba sahayamu yang lelaki dan hamba-hamba sahayamu yang perempuan. Jika mereka miskin Allah akan memampukan mereka dengan karunia-Nya, dan Allah Maha Luas (pemberian-Nya) lagi Maha Mengetahui.” (QS. An-Nur: 32).

Percayalah, selama kita beriman dan bertaqwa di jalan Allah, maka sangat mudah bagiNya untuk mengabulkan segala doa-doa anak Adam, yang sedang meminta untuk diberkati kerana telah menyempurnakan separuh agamanya.

Yakin dengan rezeki Allah,yakin dengan janji Allah.Peliharalah solatmu.Peliharalah aib suami,peliharalah kehormatan suami.Ramai yang memandang mudah hatta benda sekecil kuman inilah yang akan dihitung jua di akhirat kelak.

Ya Allah,ampunilah dosaku,ampunilah dosa suamiku,ampunilah dosa kami berdua.Moga Allah permudahlan

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here