Home KECANTIKAN Cara Mudah Bentuk Kening Tanpa Cukur

Cara Mudah Bentuk Kening Tanpa Cukur

14234
0
SHARE
Tutorial Set Kening

Cara Mudah Bentuk Kening Tanpa Cukur | Alhamdulilah syukur kerana Allah menberi saya peluang untuk bercerita lagi di blog ini. Harap semua pembaca sihat dan sejahtera ye,oklah kita teruskan apa yang saya nak kongsikan dengan tajuk yang menarik dan bagus untuk semua wanita yang ingin kekal cantik di hari bahagia dan majlis seperti dinner dan sebagainya.

Cerita tentang kening semua pasti tertanya2 kenapa nak bentuk kening mesti perlu mencukur untuk bagi cantik kan?? SALAH tu…Ok dalam artikel kali ini korang tak perlu mencukur bagai untuk bentuk kening bagi nampak cantik ok…ini adalah teknik yang paling mudah dan senang untuk mencantikkan kening tanpa mencukur atau potong.

Ok disini saya akan ceritakan bagaimana cara mudah bentuk kening tanpa cukur. Mesti ada yang terkejut wahhhh bestnye ada cara nak bentuk kening tanpa cukur 😀

Sebelum kita mulakan tutorial set kening, ada beberapa barang yang perlu korang ada untuk belajar bentuk kening dengan mudah dan senang. Dibawah ini adalah peralatan yang perlu korang ada:-

  • Maskara Kening
  • Gam
  • Brush Shape
  • Pencil Kening Warna Brown+Berus Kening Etude House
  • Sharpener Pensil Kening

Tapi ada satu (1) barang tambahan yang saya guna iaitu:

  • Foundation Meiko Naturactor kod 141

Oklah semua ada 6 peralatan makeup set kening yang perlu korang ada, kalau tak ada boleh order set kening dipenghujung artikel ini 🙂 nampak korang macam dah tak sabar nak belajar set kening ye eh?? jom2…

Set Kening Tanpa Cukur

Tutorial Lukis Kening Tanpa Cukur

Tutorial Set Kening

 

Tutorial Set Kening

Gambar 1:
Rapikan kening menggunakan berus kening.Kalau tak ada berus kening,korang boleh guna berus maskara mata yang dah tak guna.Basuh dengan bersih berus tu dan sikat seperti biasa.

Tutorial Set Kening

Tutorial Set Kening

Gambar 2:
Lukis kening menggunakan Mac Eye/Lip Liner Pencil.Lukis mengikut bentuk yang korang suka.Tebal atau nipis terpulang.

Tutorial Set Kening

Gambar 3:
Sapukan foundation naturactor dari Meiko menggunakan berus foundation dibahagian kening. Sapukan dengan teliti dan tertib.Kod foundation tu bergantung kepada warna kulit korang taw. Setelah itu,sapukan Maskara Kening Dolly Cat untuk kemasan yang terakhir.

Tutorial Set Kening Tutorial Set Kening

Gambar 6:
Siap juga kening yang telah dibentuk cantik kemas dan mudah! Dah boleh melaram dengan kening yang kemas.

Macam mana hasilnya? mesti suka kan?? tak perlu cukur pun jimat masa dan tenaga korang tu taw!

Tutorial Set Kening

 

So korang boleh order set kening ni di Nurfa Beauty Official ok…cepat order sebab set kening dorang selalu SOLD OUTCepat order Cepat Dapat 😀

NURFA BEAUTY
Msj/Whatsapp:013 205 8902

SELAMAT MENCUBA!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here