Home KESIHATAN Tips Mencegah Kancer

Tips Mencegah Kancer

989
4
SHARE
Tips Mencegah Kancer

Tips Mencegah Kancer – Dah lama tak kongsikan pasal tips, Kali ini kita cerita pasal tips mencegah kancer. Asik baca blog orang sahaja blog kita ni jarang update huhu,Seronok tengok cerita sana sini sampaikan kesihatan sendiri pun tak jaga jangan begitu ye. Bercakap pasal kancer pasti wanita kat luar sana takut bila perkara macam ni berlaku pada orang terdekat kita.

Mungkin kita kurang arif pasal penjagaan kesihatan dan pemakanan, kadang-kadang kita susah nak pilih makan yang sihat dan seimbang supaya kita sentiasa sihat dan bertenaga. Bila ditanya berapa kali kita periksa kesihatan kita di klinik atau hospital mesti ada yang susah nak jawab kan? hah nampak tak kita kurang jaga kesihatan, Sebab tu di Malaysia ramai yang menghidap bermacam penyakit.

Dan Faktor yang boleh kita jatuh sakit ialah:-
-Pemakanan
-genetik
-infeksi virus
-kurang bersenam

Tips Mencegah Kancer

Ramai yang ambil mudah dengan perkara ini bila terjadi pada kita baru terkejar-kejar cari ubat tak bolehlah macam tu ye. 5 perkara diatas tadi adalah benda yang paling penting perlu dijaga dengan betul.

Nabi Muhammad SAW bersungguh-sungguh menyeru prinsip “mencegah lebih baik daripada mengubati”.

Ini bukan bermakna pesakit kanser tidak boleh mengambil diet berasid tinggi, tetapi dinasihatkan mengurangkan pengambilannya.

Makanan yang perlu dikurang atau dielakkan

1. Daging merah

Sel kanser tumbuh dengan cepat pada persekitaran berasid, diet daging bersifat asid sangat tinggi.

Daging mengandungi antibiotik ternak yang menumbuhkan hormon dan parasit berbahaya, terutama kepada pesakit kanser.

Diet lebih baik adalah memakan ikan dan ayam kerana walaupun bersifat asidik tetapi tahap kandungan asid tidak setinggi daging merah.

2. Gula

Gula adalah ‘hayat kanser’. Dengan mengurangkan pengambilan gula, bererti kita mengurangkan hayat atau potensi sel kanser.

Gula terbaik adalah gula semulajadi seperti madu. Madu tergolong di dalam makanan bersifat alkali.

Hari ini kita melihat banyak produk pengganti gula di pasaran, namun kita harus menyiasat terlebih dahulu adakah produk itu berkesan atau lebih buruk daripada gula.

3. Garam

Garam yang digunakan dalam masakan mempunyai tambahan kimia untuk membuat warna putih dan tahan lama, garam yang lebih baik adalah garam laut.

4. Makanan laut cengkerang

Kebanyakan makanan laut cengkerang seperti kerang, ketam dan kepah mengandungi banyak kimia dan toksik yang boleh menggalakkan pembiakan kanser.

5. Kopi, teh, coklat

Ketiga-tiga diet ini mempunyai kandungan kafein tinggi. Kafein mengandungi kandungan asid tinggi.

Teh hijau adalah alternatif terbaik melawan kanser. Amalan meminum air bersih ditapis adalah baik bagi menghindari racun atau bahan kimia di dalam air memasuki tubuh.

Nabi Muhammad bersabda “Berubatlah kamu dengan dua perkara – madu dan al-Quran” (Hadis Riwayat Ibnu Majah).

Ramai kat luar sana mencari produk yang boleh membantu mencegah penyakit diebetis dan kancer disini saya sarankan anda boleh mencuba produk Vivix dari Shaklee yang mana boleh membantu mencegah penyakit bahaya seperti kancer,diebetis dan pelbagai penyakit kronik.

Vivix Shaklee

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ianya mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Tips Mencegah Kancer

Vivix bertindak dalam 4 cara:

1. Mempertahankan sel (cell defense)
2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)
3. Memperbaiki sel (cell repair)
4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)

Tips Mencegah Kancer

Apa yang lebih menarik tentang Vivix Shaklee?

10 KEBAIKAN VIVIX

#Menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
#Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
#Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
#Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
#Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
#Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk
#Membantu dlm proses penurunan berat badan
#Menyokong kesihatan mata
#Meningkatkan kesihatan imum badan
#Menggalakan kesihatan keseluruhan

Cara Order Vivix Shaklee

Sebarang order dan tempahan untuk Vivix  Shaklee ini,korang boleh dapatkan dari Shaklee Independent Distributor yang sah iaitu:

Produk:
Vivix Shaklee

Facebook:
Yusrina Hata
SID:818055

Whatsapp/Mesej:
+6019-2712601

Instagram:
@cikyut

4 COMMENTS

  1. memang banyak makanan yg tinggi antioksidan nie kan..cuma dengan style pemakanan rata-rata daripada kita hari nie, sangat mencabar kot nak dapatkan jumlah yg cukup. tu yg perlu top up dgn suplemen kan. vivix nie best lah sbb sesudu kecik je sehari, tapi antioksidannya mmg tinggi.hehe..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here