Home BISNES Tips Seo Dan First Page Google

Tips Seo Dan First Page Google

1763
25
SHARE
Tips Seo Dan First Page Google

Tips Seo Dan First Page Google – Lama sangat dah tak update blog TN ni maklumlah raya kan sebulan hehe. Tapi tak bermakna blog update pun cuti ye, sejak akhir ni ramai pulak yang pulun nak topup duit raya balik biasalah lepas raya ni mesti ada yang kering cukup-cukup duit sampai hujung bulan.

Tiap kali ramadhan semua slim gitu bila syawal aje mula berat badan naik. Yelah raya umah sedara mara makan pun sampai tak boleh kawal rendang,ketupat,kuih kacang,daging sambal banyak sungguh makanan raya ni, belum masuk biskut raya lagi jenuh nak sebut satu-satu.

Tips Seo Dan First Page Google

Kali ini TN nak kongsikan tips seo dan first page google untuk newbie macam kita ni dan kepada yang baru buat blog. Biasalah bila kita start buat blog dalam perniagaan maksudnya kita dah mula serius dalam dunia perniagaan dan pemasaran online.

Beza perniagaan yang dalam media social dan blog tak sama ye…kerana blog makan masa untuk naik bukan sehari dua dah meletop korang silap. Ilmu blog ni tak akan habis kalau nak belajar dan bermacam teknik yang boleh kita follow dan buat. Lagi satu nak buat blog tu baik terus beli domain dan hosting supaya tak menyesal kemudian hari.

Tips Seo

-Membuat tajuk berdasarkan soalan yang sering di cari dalam google search,yahoo search,bing search

-Buat research berkenaan keyword yang kita nak letak dekat dalam artikel nanti.

-Design gambar dengan kreativi korang supaya gambar menjadi tarikan pembaca

-Penulisan yang penuh dengan santai dan mudah orang baca supaya google cepat index

-Sentiasa mencari peluang untuk belajar dengan orang yang dah betul-betul berjaya dalam blog

Tips Seo Dan First Page Google

Apa macam boleh follow tips seo dekat atas ni…jangan sesekali bagi alasan tak ada masa ok..tu semua tindakan orang yang nak gagal dalam perniagaan.

Kalau korang nak tips yang super duper power pasal seo ni boleh beli ebook Kitab Teknik seo merah jambu. TN pun belajar seo dari ebook seo merah jambu sebab dalam ebook tu memang betul boleh guna dan sampai sekarang saya buat dan lakukan.

Tak percaya?? pergi tengok dekat sini ebook seo merah jambu.

25 COMMENTS

  1. Aku pun sekarang ni dok fikir macam mana nak jana RM500 sebulan secara konsisten melalui blog. Kalau ada 3 blog dah RM1,500.

    Blog pulak bagi aku boleh jadi medium iklan paling murah! Hanya dengan SEO

  2. Salam bro…. tip SEO memang ramai yang mahu belajar… ramai yg dah bercakap tentang kitab SEO merah jambu…. moga rwzeki terus mencanak bila ikut strp by step di ebook tu dan cuba praktis..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here