Home BISNES Perbezaan On page Dan Off page

Perbezaan On page Dan Off page

1464
17
SHARE
Perbezaan On page Dan Off page

Perbezaan On page Dan Off page – Ni nak cerita info yang ada masih tak tahu berkenaan onpage dan offpage kadang-kadang ada juga blogger mengeluh trafic blog kita kuranglah tak tahu macam mana nak buat. Oklah disebabkan ada blogger yang banyak bertanya perkara ni artikel ni khas untuk newbie macam saya ni dan yang masih baru dalam dunia blogger.

Pertama kita cerita pasal On page dulu ye, nanti kalau cerita perkara lain korang tak faham pulak kan. Dari kajian dan research yang dapat dari google dan Search Engine lain berkenaan perkara On page adalah seting website kita dalaman contoh Meta title, meta description dan meta keywords asas on page yang kita perlu tahu dan tambahan kepada onpage sitemap, robot.txt dan ade beberapa yg lain kalau tak silap la.

Perbezaan On page Dan Off page

Kredit gambar khairul asrol

On page juga banyak melalui Search Engine yang mana berkaitan dengan Seo (Search Engine Optimization) dan keyword yang kita gunakan untuk dapat tempat pertama di halaman carian.contoh macam google.com,yahoo.com,alexa.com dan lain-lain.

Perbezaan On page Dan Off page

Ok dah faham pasal asas On page kan, kita cerita pasal Off page pulak. kalau korang nak tahu Off page ni lebih kepada media social yang banyak di ceritakan dalam seminar/kelas seo yang di anjurkan diluar sana. Jangan tanya pulak berapa akaun media social yang perlu blogger ada. Itu semua memang wajib ada macam facebook,twitter,Instagram,pinterest dan Linkedin satu lagi Google plus penting!!

Perbezaan On page Dan Off page

Off page ni kebanyakan lebih kepada media social,index google,webmaster tools dan ping blog. Mungkin ada yang masih tak tahu Off page ni yang rajin kita selalu buat terutama blogger Newbie macam kita ni kan. Yelah nak dapat trafic tinggi cepat naik tak gitu, tapi jangan lupa pada on page ye. Sebab On page yang banyak meningkatkan trafic sebanyak 75% dan Off page pula sebanyak 25%.

Perbezaan On page Dan Off page

OKlah selamat berjaya semua.

17 COMMENTS

  1. saya jarang guna on page sebab banyak benda nak kena setting dulu. Kebiasaan entri yang saya buat cuma off page je. Dah agak² entri tu lama sikit dan dah buat banyak backlink, baru saya setting untuk seo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here