Home BISNES Macam Mana Nak Kerja Kerajaan?

Macam Mana Nak Kerja Kerajaan?

1103
2
SHARE
241agensikerajaan

Macam Mana Nak Kerja Kerajaan? | Ramai graduan hari ni merungut macam mana nak kerja kerajaan.Dah siap konvo berbulan-bulan pun masih tak dapat kerja.Tapi bak kata orang,nak kerja kerajaan ni,jangan harapkan pada satu sumber sahaja.Banyak lagi jalan lain yang korang sebenarnya terlepas pandang.

‘…belajar pandai-pandai dapat 4flat pun susah jugak nak kerja…’

‘…study siang malam sebab nak kerja kerajaan nanti,tapi alih-alih tak dapat  jugak..’

Cik adik,cik abang,korang siapa nak merungut macam tu?Tu semua kerja Allah.Cepat atau lambat semua tu perancangan Dia.Kita tak ada hak nak merungut macam seisi alam ni kita punya.Tapi kalau usaha baru ‘Satu Kilometer’ dah merungut kerja susah nak dapat,memang padanlah.Cuba la pergi intai lubang lain.Banyak lagi kot lubang lain yang sebenarnya sedang terbuka luas untuk korang.

 

Ok.Saya pendekkan cerita dan terus kepada point sebenar sebab saya tahu korang mesti tak nak baca bebelan yang merapu.Yang dalam kepala korang ialah macam mana nak kerja kerajaan,boleh buat loan banyak-banyak,pakai kereta besar-besar.Kan?

Pertama sekali korang kena tahu senarai agensi yang menawarkan jawatan kosong.Bukan kena tahu nama agensi sahaja,baik dari alamat dan no telefon semuanya korang kena amik tahu.Banyak sangat agensi badan berkanun,tidak berkanun dan suruhanjaya negeri yang menawarkan jawatan kosong di seluruh tanah air.Terdapat hampir 241 agensi di luar sana yang memerlukan tenaga kerja kita.Kalau korang ‘rajin’,belek surat khabar hari-hari ataupun google dekat internet kat mana kerja kosong terkini.

Kedua pula,korang kena tahu strategi menggunakan direktori (alamat,no phone) agensi yang korang dah dapat tu.Kalau agensi tu berdekatan dengan tempat tinggal korang,korang kena pergi sendiri.Nampak sikit kesungguhan tu.Tanya elok-elok mengenai jawatan kosong yang ditawarkan.Ada rezeki korang boleh buat walk-in interview.

Dan yang terakhir,RESUME yang korang buat kena POWER.Korang kena karang resume tu dengan penuh kasih sayang biar aura tu sampai ke hati penemuduga.Macam mana nak buat resume yang dapat menambat hati penemuduga?Itu korang boleh belajar dari Ebook Mini Pakej [KLIK] ni.

241agensikerajaan

‘….ish kalau bab beli-membeli ebook ni malas bro…’

‘…kalau dah malas,memang tak dapat ak nak tolong korang…’

Apa lah sangat beli Ebook Mini Pakej yang mana dah ramai yang berjaya masuk ke agensi Kerajaan tanpa melalui permohonan SPA.Banyak jawatan kosong di SPA tu yang mana korang juga boleh dapatkan kerja tu melalui agensi kerajaan.Ramai yang dah beli Ebook Mini Pakej ni.Malah dah ramai berjaya masuk ke agensi kerajaan selepas mereka ‘hadamkan’ Ebook Mini Pakej ni.

jawatan kosong kerajaan

‘….Bro,hebat sangat ke kerja kerajaan?…’

Saya tak nak sembang panjang.Tetapi setidaknya bila korang kerajaan,poket seluar korang akan tebal sedikit sebab boleh menyimpan jugak.Antara kelebihan kerja dengan agensi kerajaan.

  • Elaun Perumahan
  • Kenaikan gaji setiap tahun
  • Cuti bersalin
  • Cuti tahunan
  • Imbuhan tetap khidmat awam
  • Dan banyak lagi …..

Jangan terkejut sebab dah ramai yang beri FEEDBACK POSITIF selepas diorang beli Ebook Mini Pakej ni.Meh baca dengan penuh kasih sayang sebelum korang laju-laju pergi beli Ebook ni.

jawatan kosong kerajaan jawatan kosong 2014

kerja kosong kerajaan kerja kosong 2014

Dah.Saya tahu ada yang tak senang duduk sebab tergugat tengok Testimoni Pembeli Ebook Mini Pakej ni.Tak kurang jugak ada yang kata dalam hati ‘boleh percaya ke’…Terpulang kepada korang apa korang nak buat.Yang pasti bagi mereka yang dah berputus asa nak kerja kerajaan tu,saya sarankan pergi beli cepat-cepat Ebook Mini Pakej.

Pergi beli dekat sini-> Ebook Mini Pakej-241 Agensi Kerajaan

Selamat Membeli!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here