Home BISNES Tips Balik Kampung

Tips Balik Kampung

1214
6
SHARE

Tips Balik Kampung – Assalamualaukum semua Alhamdulilah kita masih disini berkongsi tips dan pengalaman yang pernah TN buat jika ada salah silap boleh tegu kita ubah sama2 ye.

Dalam blogpost kali ini TN nak berkongsi pasal Tips Balik Kampung mesti korang nak tahu kan..yelah balik kampung ni mesti kita kene check segala kerja dan keperluan, kita cukup dan selamat untuk perjalanan jauh dengan selamat. betul kan?? Raya tahun ni korang balik mana..TN nak join sekali boleh hehehe…

Tips Balik Kampung

Alhamdulilah sempat lagi TN berkongsi Tips Balik Kampung supaya kita tidak kelam kabut, nanti jadi serabut pulak kan.
hehe jangan buat kerja last minit tau susah nanti.

Di bawah ini adalah Tips Balik Kampung yang TN nak kongsikan dekat semua pembaca dan kawan-kawan di luar sana..

1. Servis kereta anda untuk perjalanan yang selamat
2. Naik pengangkutan awan? Pastikan tiket ada dalam beg anda, dan semak masa dan stesen bertolak
3. Sediakan kuih raya dan jika perlu, agihkan hamper raya kepada kawan-kawan sebelum bertolak
4. Baju raya dah beli? Ini minggu terakhir!
5. Sediakan duit raya dan sampul duit raya
6. Kemaskan bag anda, jangan lupa benda-benda penting
7. Pastikan benda-benda elektronik dalam rumah ditutup and pintu selamat dikunci
8. Bersedia untuk perjalanan yang panjang
9. Elakkan mengambil minuman atau ubatan yang memabukkan atau mengantuk
10.Simpan air dan minyak hitam tambahan dalam kenderaan.

Tips Balik Kampung

Insyallah tips balik kampung ini boleh jadi rujukan korang nanti bila hari raya dan waktu bercuti panjang dengan itu TN nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin….semoga perjalanan raya korang selamat dengan mud raya yang seronok 🙂

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here