Home TEKNOLOGI Jangan beli Memori Kad 32gb dan 64gb

Jangan beli Memori Kad 32gb dan 64gb

7310
33
SHARE
Jangan beli Memori Kad 34gb dan 64gb

Jangan beli Memori Kad 32gb dan 64gb – Hai semua pembaca TN alhamdulilah syukur kita dapat berkongsi lagi cerita berkenaan teknologi masakini. Mungkin diantara pembaca semua tak banyak ambil tahu pasal memori kad smart phone yang bersepah jual di pasaran seperti lowyat,plaza alam sentral,subang sunway, dan sebagainya.

Jangan beli Memori Kad 34gb dan 64gb

Korang pernah terfikir tak betul ke memori tu 32gb atau 64gb fully atau clone semata-mata. Disini TN nak tegaskan dekat korang bila beli memori kad yang kapasiti die besar atau harga tak masuk akal check dulu atau try download apps yang bersaiz lebih dari 10mb sebelum nak beli atau dah beli. Ingat masa dah beli jangan belah aje dari kedai tu check atau download apps yang saiz lebih 10mb untuk mendapat kepastian bahawa memori tu betul saiz die 34gb atau 64gb.

Jangan beli Memori Kad 34gb dan 64gb

Satu lagi TN nak ingtkan bila beli memori kad sd yang brand die pelik-pelik atau tak pernah dengar try dulu yang TN bagitau dekat atas tadi cuba dan baru beli memori kad tu ye. Sekarang ini memori kad semua dah banyak sangat clone. Tulis dekat kotak 34gb bila masuk kt smart phone download aplikasi lebih 10mb terus rosak memori tu hmm. TN dah 3 kali kene perkara macam ni.

Brand memori kad yang boleh dipercayai ialah SanDisk bagi TN la…tapi banyak lagi brand yang ok,bukan apa TN tak korang terkena macam apa yang terjadi dekat TN ni. So berhati-hati bila beli memori kad.

33 COMMENTS

  1. Seronok membaca pengalaman TN bersama Memory Kad… Terima kasih di atas perkongsian info… Lepas ni tahulah saya nak beli Memory Kad yang mana satu..

  2. salam.. saya nak tanya.. ibu saya ada beli memory card 16gb..dia kata murah… lepas tu saya transfer movie masuk dalam memory tu, then movie tu tah boleh bukak dan movie tu terus hilang.. dlm memory card tu kosong… jadi saya nak tanya, boleh ke nak dptkan balik movie y hilang tu?? kalau boleh, tahu tak mcm mana nak dptkan balik?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here