Home BISNES Tingkatkan SEO Dengan Yoast

Tingkatkan SEO Dengan Yoast

2638
57
SHARE
Tingkatkan SEO Dengan Yoast

Tingkatkan SEO Dengan Yoast – Assalamualaikum sedar tak sedar dah pertengahan bulan march alhamdulilah banyak dugaan yang TN alami dunia perniagaan dan dunia blogger ni. Kita perlu sentiasa bersemangat setiap hari agar perkara disekeliling kita positif dan fikiran kita sentiasa tenang buat keje.

Tiap perkataan yang TN taip ni banyak perkara yang tengah serabut dalam otak macam2 kene fikir. Semangat kadang2 down tak tahu nak cakap macam mana tapi TN cari something untuk kuatkan semangat tu dan terus bangun dari kegelapan Ya Allah hanya dia sahaja tahu isi hati ini.

Tips Yoast SEO

Sambung balik pasal tips tingkatkan seo dengan yoast tadi hehe, macam2 dugaan akan kita lalui bila blogging ni lagi-lagi bila blogger yang dah berumah tangga dan banyak tanggungjawab yang perlu di buat. Sebenarnya plugin yoast ni dah lama pasang dalam blog ni cuma TN tak godek dia punya seting duk sibuk apa entah hehe.

Banyak juga teori yang ada dalam google ni pasal yoast satu web tu cerita macam ni satu lagi web cerita lain pening nak tengok yang mana satu. TN bagi tips yang basic sahaja untuk korang ikut ye sebab kita masih baru dalam dunia blogger ni merangkak lagi seo pun dah macam tunggang langgang penulisan lagi la kene banyak perbaiki.

Tingkatkan SEO Dengan Yoast

Install plugin yoast dulu dalam wordpress seting yang basic atau tengok video tutorial yang ada dalam youtube pasal yoast ni.

Kemudian pergi dekat Yoast WordPress SEO Titles Metas tik yang ada gambar kat bawah ni.

Tingkatkan SEO Dengan Yoast

 

Gambar kedua pulak perkara yang paling penting korang kene seting baik-baik dengan betul dan masukkan keyword yang berkenaan blog korang. jangan letak keyword lain plak ye…

Tingkatkan SEO Dengan Yoast

Ok nanti dah siap tulis seting semua bagai korang boleh check seo korang dalam website ni http://chkme.com/
Jangan lupa sebelum nak buat check dulu seo blog korang berape peratus sebelum dan selepas ye….baru seronok nanti kan hehe.

P/s : itu sahaja tips dari TN…kalau nak lagi tips blog rajin2 singgah komen ye 🙂

57 COMMENTS

  1. Saya juga menggunakan Yoast, agak susah untuk membuat SEO checker tu logonya hijau. Asyik warna kuning je. Tapi saya tak berapa kisah sebab saya menulis untuk dibaca, bukan untuk search engine

  2. Terima kasih di atas perkongsian info… Walapun saya memakai platform Blogspot, tetapi saya mengikuti juga perkembangan ilmu seo WordPress.. Cuma tak tahu nak guna dekat blogspot.. huhuhu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here