Home BISNES Hosting Terbaik 2014

Hosting Terbaik 2014

3302
40
SHARE
HOSTING TERBAIK 2014

Hosting Terbaik 2014 – Assalamualaikum semua harap korang sihat la ye. TN nak cerita pasal hosting dalam post ni sebab TN tengok ramai yang tak faham lagi hosting ni untuk apa sebenarnya dan apa fungsi die. Mesti korang banyak soalan nak tanya kan pasal hosting ni.

Bila dengar pasal hosting sahaja mesti korang nak yang terbaik dan mampu milik kan. Hosting yang korang nak dah jumpa Hosting terbaik 2014.

Hosting sebenarnya macam rumah untuk simpan barang korang macam data content gambar dan juga email customer macam blogshop.Hosting macam- macam jenis ada saiz besar kecik die punya kapasiti lebih mudah geng blogger panggil Bandwidth yang boleh masuk unlimited content dan juga mengawal trafic sesuatu blog.

Hosting hanya boleh digunakan dalam website atau blog wordpress,jomla atau seangkatan dengannya blogspot takde tau mintak maaf ye.Cerita panjang lebar bukan korang faham sangat kan. Hosting juga boleh buat email sendiri macam gmail,yahoo,msn,hotmail dan sebagainya contoh macam email ni faridlaham@gmail.com kepada admin@faridlaham.com nampak official email tu kan.

Dalam hosting juga kita boleh tengok berapa banyak trafic atau pelawat masuk dalam sesuatu blog sehari sebulan. Kalau advertising mintak detail trafic korang boleh ambil dari hosting mudah kan. Kalau korang nak tahu blog terbaek network guna server dari gempakbox alhamdulilah selama 2 tahun service terbaik.

Hosting Terbaik 2014

Gempak Box adalah satu syarikat bumiputera dan dibangunkan oleh anak muda yang berjiwa besar serta semangat yang kuat. Disini ada beberapa pakej hosting mampu milik kepada sesiapa yang ingin bertukar ke wordpress atau ingin beli hosting untuk syarikat ke semua boleh.

Hosting Terbaik 2014

Kalau korang nak tahu Gempak Box ada buat promosi domain dot com berharga rm30.00 untuk setahun dan banyak lagi domain murah. Hari promosi hanya tinggal 10 hari sahaja lagi dari sekarang siapa cepat dia dapat nasiblah ye.

Hosting Terbaik 2014

Service gempak box memang tip top 24jam pantas satu lagi kalau korang nak tahu bila ada masalah tak sampai 5 minit dah ok bergantung apa masalah dalam hosting. Nak tahu lebih lanjut berkenaan hosting atau domain boleh terus KLIK SINI

P/s : Next post TN akan ajar tutorial buat email dari hosting 🙂 stay tune……. 🙂

40 COMMENTS

  1. Murahnya domain .org… Terima kasih di atas perkongsian info… Sekarang ni semakin banyaksyarikat penyedia domain dan hosting di Malaysia… Jadi tak hairanlah kalau satu masa nanti harga domain dan hosting akan menjadi semakin murah…

  2. Ada rancangan nak ada hosting sendiri tapi banyak lagi nak kena faham and get ready… takut dah ambil timbul masalah tapi tak faham dan ready… kalut pulak jadinya… mungkin akan belajar lebih banyak dari blog ni 😀

  3. Masih menggunakan hosting percuma… tak mahir lagi tentang wordpress, bila dah mahir rasanya nak juga tukar hosting berbayar pula, jika income mencanak, mungkin akan tukar. he…he…

  4. Memang terbaiklah servis GB Network Solution ni. Dah lama pakai servis dari GB ni. Setakat ni menang tak ada masalah. Kalau ada masalah kejap je terus settle.

  5. Hosting pertama sempoihosting… sekarang syokhost…
    Daripada segi support alhamdulillah, buat masa ni beres…

    Tapi plan untuk gempak box ni gempak jugak…
    Insyaallah, lain tahun… hehe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here