Home BISNES Kerja Tu Biarlah Bersungguh-sungguh

Kerja Tu Biarlah Bersungguh-sungguh

4127
59
SHARE
Kerja Tu Biarlah Bersungguh-sungguh

Post ni TN buat adalah untuk perkongsian tiada kene mengena antara yang hidup atau pun yang tiada, Korang jangan salah faham pulak ye.

TN ada dapat satu email dari sape pun tak tahu, email die bunyi macam ni

” Salam Bro cmne buat duit dengan blog ni,cmne bro boleh dapat duit tu semua??

soalan tu dah 5 kali TN dapat dan ini baru pertama balas hehe jangan marah bro hehe.

Blog ni bukan semua boleh buat korang kene ada asas dan yang paling penting ada mentor yang boleh bantu korang ok,bila ada orang bantu jangan lah malas nak buat keje tu, BILA DI KASI KEPAK AYAM NAK PEHA PULA macam tu ibaratnya korang faham lah sendiri ye.

Satu lagi nak bagi tahu buat blog ni bukan main redah aje ok, korang kene ada modal sikit barulah semangat nak berjaya..kalau keluar modal pun malas baik korang g kerja ngn orang tiap2 bulan dapat gaji habis bayar hutang.

5 Perkara yang korang kene tahu pasal blogger ni

  • Sentiasa mencari idea nak update blog
  • Belajar skill penulisan dan seo (basic pun dah ok)
  • Rajin terjah blog orang dan banyakkan search ye
  • Basic HTML kene ada nanti boleh edit blog kasi cantik
  • Rezeki Luas insyallah ada datang kat korang nanti (usaha,doa,tawakal)

Bila korang pratikal benda atas tu insyallah boleh menjana pendapatan sampingan dari blog

P/s : Kalau nak serius buat blog guna platform wordpress…Satu lagi jangan lupa join CONTEST SEO MUSLIM NIAGA yang tengah berlangsung tu hadiah meleleh hingus korang tengok haha.

59 COMMENTS

  1. Bro camna nak buat duit dengan blog? hehehe

    Camna lu buat bila tekan jer terus keluar pop-up iklan H12 tu? Padahal wa tak tekan pun mana2 link.. Bijak2..hehe

  2. Rasanya formula nya senang. Rajin. Kalau rajin buat research, rajin belajar, rajin berguru dan rajin yang sewaktu dengannya, memang boleh buat duit cara blogging. Blogging pun macam kerja2 lain juga. Give more, get more. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here