Home BISNES Toturial Commentluv Blogspot

Toturial Commentluv Blogspot

3343
45
SHARE
Toturial Commentluv Blogspot

Toturial Commentluv Blogspot – Cerita pasal blogspot pulak kali ini sebab ramai mengadu nak komen kat blogspot susah tak macam wordpress,Toturial Commentluv Blogspot user blogspot. Tapi perkara ni korang kene ambil tahu ye..Walaupun korang dah guna blogspot bertahun-tahun tapi tak nak ubah untuk mesra pembaca tak tahulah.

Kat sini admin ada beberapa langkah untuk korang mudah masukkan Commentluv kat blogspot, Tak susah pun nak buat kalau ikut langkah dengan betul.

Toturial Commentluv Blogspot

Step pertama

Pergi sign up akaun intensedebate.com untuk masukkan widjet commentluv

Toturial Commentluv Blogspot

 

Step kedua

Masukkan link blog korang dalam ” add blog/site

Toturial Commentluv Blogspot

 

Step ketiga

Selepas dah masukkan link blog atau site korang klik “next step”

Toturial Commentluv Blogspot

 

Step keempat

Tanda “all post untuk korang menyimpan komen yang lalu mengunakan commentluv

lepastu ikut gambar rajah yang di sediakan untuk langkah seterusnya.

Toturial Commentluv Blogspot

 

Step kelima

Lepas tu buka new tab window login blogspot korang kemudian klik pada “template” dan akan keluar Edit html

Dan klik “Backup/Restore”

Toturial Commentluv Blogspot

 

Step keenam

Follow apa yang die bagitau dan akan keluar tab blogspot macam dalam gambar ni

Toturial Commentluv Blogspot

 

Step ketujuh

Save dulu yang step enam td kat destop korang…lepastu pergi balik kat window intensedebate.com yang tadi

terus pergi ke no.5 browse…

Toturial Commentluv Blogspot

 

Step kelapan

Kini pada langkah nombor 5 dalam platform IntenseDebate, klik “browse” dan cari fail yang korang baru simpan dari Blogger di desktop anda. Klik “memuat naik fail dan terus”. korang akan dibawa ke skrin seterusnya..

Toturial Commentluv Blogspot

 

Step kesembilan

Copy paste code html yang langkah 2 dekat gambar yang atas tu lepastu pergi kat blogspot korang klik pada template edit html dan Highlight semua code html dalam template tu kemudian paste code yang korang copy kat gambar atas yang no 2 tu lepastu save..selesai kerja Toturial Commentluv Blogspot

Contoh Toturial Commentluv blogspot yang telah siap

Toturial Commentluv Blogspot

 

P/s : widjet commentluv ni boleh membantu naikkan lagi ranking blog korang insyallah 🙂

45 COMMENTS

  1. Aku ada juga beberapa blog blogspot untuk tarik traffik dan backlink. Memandangkan blogspot dah jadi nofollow di bahagian komen (kalau tak silapaku), jadi penggunaan CommentLuv nie sedikit sebanyak dapat atasi masalah nofollow tu. Thanks for sharing bro.

  2. Thank you Farid untuk tutorial ni, dah berjaya letak kat blog taw. Suka jugak dgn commentluv ni sebab dia memudahkan blogger lain promote website dia jugak. Hehehe

  3. Dah pasang dekat blog saya, ada orang kata loading jadi lambat, ada orang kata menyusahkan nak kena login dan ada juga kata nak komen payah kena isi emel, username dan banyak lagi. Kalau dilihat di blog tuan Hasru Hassan, dia tidak pasang pun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here