Home BISNES Tempat Ping Blog

Tempat Ping Blog

1697
15
SHARE
Tempat Ping Blog

Tempat Ping Blog – Dah lama admin tak ajar toturial berkenaan trafic blog dan juga backlink untuk menaikkan sesuatu ping blog yang masih baru atau pun yang dah lama.

Biasanya ramai blogger kat luar sana kadang-kadang tak tahu macam mana nak ping link blog kita utk naikkan lagi trafic dan pageview yang tinggi bagi sesuatu blog. Di sini admin akan terangkan sedikit berkenaaan Tempat Ping Blog yang mana sesuai untuk blog korang yang masih baru atau pun yang lama.

Tempat Ping Blog adalah satu webiste dimana setiap blogger perlu daftar atau submit link artikel yang baru di update supaya apa yang kita sampaikan dalam blog,reader dapat baca dengan cepat dan info yang kita sampaikan jelas.

Setiap Tempat Ping Blog ada bermacam jenis dan syarat terma untuk memudahkan blogger submit link dengan senang dan berkesan lagi banyak kita submit link lagi tinggi backlink yang kita dapat dan lagi cepat ranking alexa naik,bergantung pada artikel yang korang buat jugak jangan main hentam aje buat artikel xde seo xde susunan ayat dengan betul.

Kadang-kadang gambar dalam blog juga mainkan peranan untuk ringan pembaca buka dan cepat loading setiap artikel yang panjang mahupun yang pendek.

Ok abis admin cerita dibawah ni ada beberapa Tempat Ping Blog :-

Ping Busuk
Syarat: Letak widget banner dalam blog – Ping secara automatik.

Innit Nuffnang
Syarat: Ahli berdaftar dengan Nuffnang – Ping secara manual

Blogged.my
Syarat: Daftar percuma – login menggunakan id user sendiri – Ping secara semi automatik.

Apesal.com
Syarat: Daftar menggunakan url blog – Ping secara manual – Wajib letak widget Apesal – Trafik diberikan berdasarkan kedudukan widget diletakkan – Jumlah Ping sehari terhad kepada 2 entri sehari.

OhBelog.com
Syarat: Daftar menggunakan url blog – Ping secara manual – Perlu letak widget jika mahu trafik lebih dari 200 peratus kadar klik – Jumlah Ping adalah terhad kepada 3 entri sehari.

GuaBlog.com
Syarat: Daftar menggunakan url blog – Ping secara manual – Tidak wajib letak widget – Jumlah ping adalah terhad kepada 2 entri sehari.

Blogr.my
Syarat: Login menggunakan Facebook atau Twitter – Ping secara semi automatik.

PingJe
Syarat: Daftar menggunakan id sendiri atau Facebook / Twitter – wajib ada gambar dalam entri – Ping secara manual

Carimember.com
Syarat: Login menggunakan id sendiri atau menggunakan Facebook – Ping secara manual

Project Petaling Street
Syarat: Daftar guna id sendiri – Ping secara semi automatik – Tidak wajib letak widget.

Kartikel.com
Syarat: Login menggunakan Facebook – Ping secara manual – Perlu letak widget.

Tinjau.net
Syarat: Daftar dan login menggunakan Facebook, Twitter atau Google Profile – Ping secara automatik

Gezt.com
Syarat: Login menggunakan Twitter – Ping secara separa automatik

KongsiBlog
Syarat: Daftar menggunakan id sendiri atau Facebook – wajib ada gambar dalam entri – Ping secara manual

PingNw.com
Syarat: Daftar menggunakan url blog – Ping secara manual dan autoping kena mohon admin– Perlu letak widget jika mahu trafik lebih dari 500 peratus kadar klik – Jumlah Ping adalah tidak terhad.

PingBlog.net
Syarat: Perlu mendaftar menggunakan id sendiri – Ping tanpa had – Ping secara Manual

OhPingBlog
Syarat: Perlu mendaftar menggunakan id sendiri – Ping tanpa had – Ping secara Manual

Blooggers.Com
Syarat: Perlu mendaftar di fanpage blooggersdotsom inbox nama,email dan link blog

p/s Setiap Tempat Ping Blog adalah berlainan dan bergantung pada owner website untuk memudahkan blogger submit artikel

15 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here