Home BISNES Naikkan Ranking Alexa Dan Trafik

Naikkan Ranking Alexa Dan Trafik

2901
60
SHARE
Naikkan Ranking Alexa Dan Trafik

Naikkan Ranking Alexa Dan Trafik

Ramai blogger mengeluh tak xde orang nak singgah blog kita,komen pun sikit tak banyak macam blogger otai,nak mintak statik trafik pun malu nak bagi sebab blog tak mesra pembaca,tiada teknik penulisan seo dalam setiap artikel.

Masalah Blogger

Ni lah masalah yang blogger alami sekarang, bila tanya kenapa? alasan malas xde idea nak update,lepas tu bila klient nak iklan trafic kurang huhu, Korang kene asah kemahiran seo penulisan jangan malu bertanya atau singgah blog yang ada toturial berkenaan naikkan rangking alexa dan trafik.

Memang bukan mudah nak belajar semua tu makan masa, semua orang ada keje sendiri kan so luangkanlah masa sikit untuk belajar kaji ilmu seo ni.

Naikkan Ranking Alexa Dan Trafik

Lambat Bertindak

Bukan Susah nak belajar cuma kita yang banyak alasan..belum cuba dah bagi jawapan tak boleh,lepas tu kata teknik tu tipulah abis duit aku aje pergi beli ebook seminar bagai. Betul ke korang dah belajar?? 70% orang yang pergi seminar atau beli ebook tak buat teknik atau cara yang di ajar dan yang 30% tu lah orang yang berjaya buat bila menghadiri class atau beli ebook.

Macam kata-kata Dato Azizan Osman nak berniaga kene ambil tindakan yang cepat supaya apa yang kita belajar dapat digunakan dengan semangat yang tengah tercabar dan terbakar..jangan bakar diri sudah.

Naikkan Ranking Alexa Dan Trafik

Tips Blogger

Ok kat bawah ni ada beberapa toturial yang semua blogger perlu tahu macam mana nak naikkan ranking alexa dan trafic:-

Step pertama

Bila korang update artikel ada terfikir tak tajuk apa yang korang kene buat dan tajuk tu kat google orang ramai cari tak…fikirlah sendiri ye…(kalau blog dah ada niche sendiri mmg power)

Step kedua

Bila korang update artikel lepas tu ada terjah blog lain tak untuk komen atau tinggalkn link blogpost yg latest?? perkara nk ramai blogger yang malas buat..sebab tu blog korang xde komen hehe. 😛

Step ketiga

Bila korang review sesuatu produk ada boldkan atau highlightkan keyword produk tu atau nama brand ke… Ni ramai yang tak buat.

Step keempat

Lepas korang update blog artikel tu ada post kt media social ke? facebook,twitter,fanpage,google plus,dll korang fikirlah sendiri ye.

Step kelima

Bila korang post kat media social ada main hashtag?? terutama google plus,twitter kalau tak xde pergi buat cepat.

Step keenam

Submit artikel atau blogpost korang dekat bing dan webmaster google.

Step ketujuh

Apply webmaster tools google, Kat sana nanti kita boleh tengok kelemahan blog kita dan keyword yang tengah hangat.

Oklah cukuplah smpai sini tips…Kalau korang tak gunakan sebaik mungkin xtau nak cakap apa.

P/s : kalau nak lagi tips berkenaan blogging belanja Nandos ok hahaha.

60 COMMENTS

  1. Salam dari Takengon, Aceh.

    Blog ni sangat menarik buat saya yang masih newbie…
    Banyak ilmu yang bisa saya dapat disini..
    Salam kenal buat bang farid dan kawan2 🙂

  2. traffic pun dah kurang banyak nih.. mungkin dah malas nak blogwalking.. kena rajin2 sikit.. dapat terjah 3,4 blog pun okla.. hehe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here