Home BISNES Blog Berat Lambat Loading…

Blog Berat Lambat Loading…

3562
27
SHARE
Blog Berat Lambat Loading...

Blog Berat Lambat Loading… Perkara macam ni mesti banyak berlaku terutama yang pakai platform wordpress dan guna hosting, admin pun banyak kali kene perkara macam ni.

Sebab utama jadi macam ni bila kita update code iklan html kt editor lepas tu pelanggan tengok sama aje tiada perubahan, atau bila kita setup theme lain bila buka kat laptop kita dah ubah bila tengok kat pc kawan tiada perubahan.Kadang-kadang kalau berat kemungkinan gambar yang kita upload tu besar sangat saiz die 🙂

Biasanya benda macam ni kita kene check hosting yang dah lama sangat simpan benda yang tak berguna atau file2 yang tak penting buatkan blog kita slow loading lambat.

Admin ada sedikit toturial berkenaan clearkan hosting..

Blog Berat Lambat Loading...

 

 

Ni pakai Filezilla login host masukan usernama hosting dan password lepas tu klik pada Quickconnet cari file public html dan klik file wp content last sekali cari file cache tekan delete..

Tunggu sampai habis delete dan reload balik blog korang..mesti ada speed sikit…nak lagi lagu kene pasang plugin tapi yang tu admin akan kongsikan pada class seo hehe 🙂

P/s : siapa yang nak join class seo boleh join tapi ada bayaran sedikit ye…

27 COMMENTS

  1. Oh saya baru tahu.. terima kasih tuan.
    Memang kalau banyak banner memang buat blog slow, dan script2 dalam header blog.
    Sekarang ni memang saya hati2 bab ni, sebab blog memang orang akan complaint.

    Cadangan lain yang boleh kita buat:
    – kurangkan http request
    – Optimize imej (saya biasa guna photoshop)
    – pakai Cloudflare + W3 Total Cache

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here