Home BISNES Apa Kerja Blogger

Apa Kerja Blogger

1830
14
SHARE

Apa Kerja Blogger – Alhamdulilah dalam perjalanan membina branding dan mencari rezeki,admin dijemput lagi bekerjasama salah sebuah syarikat yang agak besar dan dapat lagi menaikkan lagi komuniti blogger.

Ramai kawan-kawan tanya admin kenapa buat blog??xde kerja lain ke? macam mana nak dapat duit? ajar aku boleh..huhu ni jawapan admin selalu dapat bila jumpa kawan sekolah atau kawan kerja lama. Tak tahu nak cerita macam mana, letih pun ada kalau bagi tahu..kadang2 dorang bukan faham pun situasi kerja kita ni.

Sebenarnya blogger adalah dilantik sebagai orang ketiga tau lebih dikenali media influencer dimana blogger menyampaikan satu info berkenaan isu semasa dan pengunjung tahu apa info yang betul dalam blog.

Apa Kerja Blogger

Tapi kadang-kadang setiap cerita atau artikel yang blogger buat adalah berbayar dan blogger ada kuasa untuk sampai sebuah info yang betul..Tapi admin tengok ada juga info yang xbetul kt media social ni huhu.

Bukan mudah nak yakinkan orang luar untuk fahamkan berita yang betul ni dorang cepat sangat percaya berita negatif huhu. Geram pun ada kadang-kadang tu tapi tak apalah yang penting kita dah sampaikan dengan cara yang betul.

P/s : jangan percaya sangat berita selagi kita tak tahu perkara sebenar ok 🙂

Apa Kerja Blogger

14 COMMENTS

  1. “Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini – dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) – sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan.” (Surah al-Hujurot: 6)

  2. kawan-kawan fyna pernah juga tanya best sangat ke ada blog nih. nak terangkan pun dah penat. kadang2 ignore je soalan diorang. best atau tidak terpulang pada diri sendiri kan. sebab fyna pernah terangkan pada kawan fyna, last2 diorang perlekehkan je jawapan fyna. geram pun ada. terkilan pun ada. janji kita tahu apa yang kita buat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here