Home BISNES Tension Kerja Kilang

Tension Kerja Kilang

2723
8
SHARE
Tension Kerja Kilang

Tension Kerja Kilang – Admin nak cerita tentang kerja kilang,teringat masa dulu-dulu lepas spm aje cari kerja pusing-pusing satu shah alam cari tempat kerja kosong dapatlah kerja kilang coklat tapi tak lama sekejap aje.

Paling lama admin kerja kilang samsung buat barang elektrik oven,penat kerja kilang ni perit rasa otak lagi-lagi bahagian production ya Allah memang sakit kalau tak cukup target leader marah bos besar marah tanya kenapa tak capat target untuk hari tu.

Admin tak banyak pengalaman tentang kerja tapi cukuplah admin rasa betapa sakitnya kerja kilang 12jam dalam kilang,kalau nak keluar pun time makan atau minum petang huhuhu..masa admin kerja kilang samsung tu alhamdulilah dapat tempat dalam gudang pejabat.

Tension Kerja Kilang

Kerja tak berat sangat tapi bila kerja tu datang?faham-fahamlah ye orang yang kerja kilang ni..cukuplah 2tahun merasa kerja kilang ni. Banyak sebenarnya tekanan kerja kilang ni bila barang sampai kita kene check semak cukup ke tak barang sampai tu,kalau ada yang kurang atau rosak buat report paper work huhuhu..

Nak Luahkan banyak-banyak pun admin kerja kilang tak lama tapi tekanan kerja tu terasa sangat beban lagi2 yang orang yang bekerja ada keluarga ni.. Nak cari duit untuk belanja rumah anak2 lagi isteri lagi,kalau korang nak buat site income belajar la buat marketing online ni.

Admin sokong sangat korang buat bisnes online ni sebab kerja mudah ta berat sangat incomenya pandai pandailah korang fikir ye.. Ramai kawan admin mengurut kerja kilang tension beban sakit otak la macam macam lagi..

Tension Kerja Kilang

Tapi korang tak berani nak berniaga,alasan katanya risiko tinggilah tak de masa la nak luang masa dengan isteri anak2 la..Alasan bukan jalan untuk korang nak berjaya atau cari pendapatan lebih tapi cubalah sesuatu untuk ringankan beban ye.

Yang muda muda ni lah belajar usaha kuat dan tingkatkan lagi ilmu berniaga ni. Pandai-pandai korang nak jual apa tapi niaga tu biarlah halal berkat Allah pun suka tau.

Renung-renungkan….

8 COMMENTS

  1. saya bekas minah kilang yea..2 tahun lebih juga..
    walaupun kerja saya untuk bahgian teknikal, tapi seronok gak tengok akak-akak ngan abang-abang ni.. derang orang lama kan..so kita yang baru kuar uni ni, bila kerja kilang , banyak juga pengalaman..

    cuma jeles juga ngan mereka yang bukan level eksekutif sebab OT tu banyakkkk RM banding yang eksekutif ni..dulu rasa camtu lah..skang ni bila fikir balik, derang kerja selalu n buat OT bukan suka-suka tapi sebab nak dapatkan pendapatan lebih..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here