Home KECANTIKAN COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE

COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE

1258
2
SHARE
COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE

COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE – Admin nak kongsi berkenaan produk kecantikan dalaman wanita wajib untuk perempuan kat luar sana tahu betapa penting kesihatan dan kehidupan seharian kita.

Kajian telah membuktikan bahawa collagen ini dapat mingkatkan keupayaan sel-sel jantung untuk menghasilkan tenaga dimana kekurangan oksigen akan melambatkan kecekapan jantung.

Collagen ini jaga dapat dikaitkan untuk merawat penyakit-penyakit seperti:-

* penyakit jantung vaskular
* Angina pectoris
* Penyumbatan arteri koronari
* Infeksi miokardinal

Jika kita tak jaga kesihatan kita siapa lagi nak jaga…kalau dah kawen tu bolehlah suami tolong ambil berat kat kita..yang belum kawen tu faham-fahamlah ye….Penting tau kesihatan ni..

APA ITU ASTAXANTHIN ?

Astaxanthin dihasilkan dari microalga Haematococcus Pluvialis. Astaxanthin 550 kali Iebih baik berbanding vitamin E untuk menghapuskan radikal bebas dalam sel-sel. Astaxanthin juga dapat mengelakkan kerosakan DNA, melambatkan kesan penuaan, anti kanser, anti diabetik dan banyak lagi kebaikan-kebaikan yang sedang dikaji oleh bio-saintis seluruh dunia.

FAEDAH ASTAXANTHIN :

Apabila astaxanthin dimakan, kita akan memperoleh kesan tindakan vitamin A serentak dengan kesan anti oksida seperti :-

Mengekalkan kenormalan fungsi mata, menghalang rabun malam, mata letih dan lain-lain
Memperkuat membran mucus, berkesan menghalang penyakit berjangkit
Menghalang kulit kering, kedut dan kendur dan anti penuaan (anti ageing)
Memastikan pertumbuhan gigi yang sempurna dan mengekalkan fungsi reproduktif dan lain-lain

Walaupun aktiviti provitamin A yang terdapat pada astaxanthin kurang jika dibandingkan dengan Vitamin A atau beta-karoten, faedah yang terdapat di dalam vitamin A tetap diperolehi dengan selamat tanpa perlu risau kesan negatif disebabkan pengambilan vitamin A yang berlebihan seperti pening kepala, masalah hati, masalah kulit dan sebagainya.

Menghalang Kanser dan Metastasis Dengan Berkesan
Astaxanthin jauh lebih berkesan daripada beta-karoten dalam menghalang kanser dan metastasis.

Penginjesan astaxanthin amat berguna dalam menentang kanser. Kajian yang dijalankan oleh Yishifumi Tomita, pembantu professor di Fakulti Pertanian di Universiti Miyazaki telah mengesahkan perkara ini. Kajian ini mendapati keupayaan astaxanthin menyekat perkembangan sel kanser lebih baik daripada beta karoten.

Menghalang Metastasis barah yang disebabkan tekanan (stress)
Kebelakangan ini, tekanan (stress) telah dikenalpasti sebagai salah satu daripada faktor risiko kanser. Hal ini disebabkan tekanan menghasilkan jumlah oksigen aktif yang tinggi di dalam tubuh badan. Ia juga menggalakkan penghasilan, pembiakkan dan metastasis kanser. Kajian mendapati astaxanthin berupaya mengawal proses ini.

Astaxanthin menentang beberapa jenis kanser dengan berkesan
Selain daripada penemuan yang telah dinyatakan di atas, penyelidikan yang dijalankan oleh Profesor Hoyoku Nishino dari Universiti Perubatan Prefectural mengesahkan bahawa astaxanthin juga berkesan dalam menentang penularan kanser paru-paru, kulit dan neuroblastoma.

Kajian ini juga mendapati risiko kanser kolon juga dapat dikurangkan sehingga separuh dengan pengambilan astaxanthin selama lapan bulan secara berterusan. Selain daripada itu astaxanthin juga didapati berkesan menentang kanser jenis lain seperti kanser mulut, hati dan payu dara.

Menentang Penyakit Diabetes
Kesan penyakit diabetes amat menakutkan. Apabila insulin iaitu sejenis hormon yang dirembeskan oleh pankreas tidak lagi berupaya menjalankan tugasnya dengan berkesan, tubuh badan manusia tidak akan mampu menggunakan sepenuhnya gula yang diambil melalui pemakanan. Hal ini akan menyebabkan kandungan gula berkumpul di dalam darah dan akhirnya menyebabkan diabetes. Penyakit diabetes adalah satu keadaan di mana tahap gula di dalam darah meningkat dengan kroniknya dan kemudian gula mula dikeluarkan daripada tubuh melalui air kencing iaitu kencing manis.

Astaxanthin dapat mengawal diabetis dengan berkesan seperti:

a) Kandungan gula dalam darah telah dapat dikawal dan diseimbangkan ke paras normal
b) Aktiviti enzim anti oksida dapat mengurangkan tekanan terhadap hati
c) Kuantiti lipopreroxide dapat dikurangkan (proses lipoperoxide berkurang)
d) Pengurangan kolesterol dan triglyserid di dalam darah (kurang merosakkan peredaran darah)e) Katarak mata disebabkan kencing manis dapat dihalang dengan ketara.

Astaxanthin yang digabungkan dengan terapi diet mungkin berupaya menentang perkembangan diabetes dengan lebih berkesan.

Apa Kata Pengguna Produk COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE

COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE
Testimoni COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE

 

 

 

COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE
Testimoni COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE

Mengandungi campuran ISTIMEWA:

– VIT C
– ASTAXHANTIN,
– MANJAKANI,
– KACIP FATIMAH,
– PUERIA LOBATA,
– SIREH,
– CUKA EPAL,
– EKSTRAK ROSELLE,
– DELIMA,
– GARAM BUKIT
– Dan beberapa herba terpilih lain

 

Selain untuk kecantikkan kulit ia juga berfungsi untuk

Mengetatkan dalaman,

Menguatkan cengkaman otot vagina

Mencegah keputihan

Mengencangkan payudara

Menaikkan punggung

Menyihatkan kuku dan rambut

Menguatkan otot sendi

Melewatkan penuaan

Menghilangkan lingkaran gelap di bawah mata

Menutup liang pori terbuka

 

*Sesuai untuk wanita & remaja

*Tidak sesuai untuk ibu mengandung

COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE

* Produk ini telahpun dirisik formulanya oleh pasaran Arab kerana collagen kita mengandungi khasiat bonus iaitu campuran herba. Disamping memulihkan dan memnutihkan kulit, dalaman juga terpelihara dengan mantap!!!”

COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE

Dalam bentuk cecair. terus makan atau hisap dari sachet. very2 convenient dan tak perlu kelam kabut cari air. masukkan saja dalam handbag, boleh dimakan dimana2 saja. tetapi waktu makan yang terbaik ialah waktu sebelum tidur sebab pada waktu ini badan menyerap khasiat collagen ke dalam tubuh. Jika diambil pada waktu pagi ketika perut kosong pun elok tetapi dikhuatiri kita mudah terkena gastrik kerana collagen kita mengandungi peratusan Vitamin C yang amat tinggi.

Jika ingin menempah  COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE… RM100/12 SACHET

Boleh terus Dapatkan produk kesihatan dan kecantikan berjenama hanya di Rabhah Beauty Care Stokis Sdm.call/sms hotline saya di talian Norni Suriati Stokis Jsdm 013-9138383

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here