Home BISNES Petua Mengubati Resdung

Petua Mengubati Resdung

4652
36
SHARE
Petua Mengubati Resdung

Petua Mengubati Resdung

Limau nipis 8 biji..daun pndan 10 helai hiris halus mcm bunga rampai.. Perah limau nipis tadi.. Gaulkan smpai sebati.. New chemical akan terbentuk.. Sapu di muka..

Kalau sesuai.. X sampai 5 minit ulat resdung akan keluar ikut kulit muka.. Paling bnyk akan keluar ikut kening..kalau sangkut tarik jeer ulat tu.. Sy dah buat ramai student.. Alhamdulillah ramai yg elok lepas tu..

Petua Mengubati Resdung

Buat 3 kali seminggu.. Elok antara jam 10am -3 ptg sbb virus tu tgh aktif.. Campuran lebih blh simpan dlm peti ais..tp x se efective yg fresh.. Elok letak kain hitam atas peha masa sapu sbb ulat ni attacted to black cloth… Kain hitam

Pe.. Jgn guna tudung ariani org umah..!! Mau x br ckp sebulan..!! 😛

36 COMMENTS

  1. assalamualaikum,nak tanya ye,ada kah d mesti kn mengikut smua bahan yg d perlukan?jika sekiranya saya menggunakan daun pandan 5 dan limau nipis 4 adakah ia memadai?atau ada kah ia menjadi atau tidak?mohon di bls ya pertnyaan saya.terima kasih

  2. hidung saya selalu tersumbat dan selalu selsema waktu malam, baru baru ni penyakit resdung saya jadi lebih teruk sampai saya sakit kepala. patut kah saya cuba cara yang awak share ni?

  3. Saya mng resdung kuat 10 thun lpas specialist dh sruh buat operation tpi saya x nk saya tkut so skrg ni saya mederita la jugak sbb menahan selsama blh dkatakan tiap2 mlm,tpi bila tgk ulat ni geli pulak jadinya…besar ke ulat tu?

  4. ok, bagi saya resdung tak boleh di rawat tetapi kita boleh kawal gejala-gejala resdung spt bersin dan hidung tersubat.

    tipsnya anda kena hilangkan/kurangkan habuk2 di dalam bilik atau rumah. Caranya guna langsing, cadar, tuala yang boleh mengurangkan habuk berterbangan. Elakkan guna kapet dlm rumah. Pengudaraan rumah kena bagus.

    Paling senang, pindah rumah. Saya pasti gejala resdung akan berkurangan dlm masa 3 bulan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here