Home HIBURAN Pelancaran Album Sulung Damai Cahaya

Pelancaran Album Sulung Damai Cahaya

1644
3
SHARE
Pelancaran Album Sulung Damai Cahaya

Pelancaran Album Sulung Damai Cahaya Menurut nama dari perkataan melayu bermaksud sejahtera/ketenangan. Kumpulan damai adalah sebuah kumpulan nasyid dengan vokal Berharmoni.

Damai ditubuhkan pada 2005 iaitu semasa ahli ahli kumpulan berada ditingkatan 3 sekolah menengah lagi aktif mewakili sekolah dalam pertandingan  dan mengadakan persembahan disekitar lembah klang.

Pelancaran Album Sulung Damai Cahaya

Ahli ahli kumpulan damai  adalah 5 orang terdiri daripada Mohd Farid bin Mohd Zain,Muhammad Zulfikry Bin Rosly,Aiman Ab. Ghapar,Muhamad Shahidin Bin Kamarul Baharin Dan Mohd Fairus Bin Mansor.

Kumpulan Damai aktif membuat persembahan disekitar lembah klang dalam bentuk minus 1 ataupun secara Live akustik dimana alat muzik seperti gitar, keyboard, seruling, dan perkusi dimainkan sendiri oleh ahli kumpulan damai dan kru kru yang terlibat.

Pelancaran Album Sulung Damai Cahaya

Pelancaran Album Sulung Damai Cahaya  juga telah mendapat sambutan dan ada juga merakamkan beberapa buah lagu untuk rancangan di TV1 seperti lagu Rahmat Kasih (Dimuatkan Dalam Album Cahaya), Ya Rasulallah Ya Habiballah (Dokumentari Sempena Sambutan Maulidur Rasul 1432 Hijrah) dan Al-Quran Kalamullah (Dokumentari Sempena Majlis Tilawah Peringkat Antarabangsa 2013 yang lalu).

Pelancaran Album Sulung Damai Cahaya

Didalam Album Kumpulan damai juga dimuat turun:-

Rahmat kasih, Cahaya, Cahaya Rasulullah, D.A.M.A.I, Selawat Badwi dan banyak lagi lagu yang menarik

Jom Dapatkan Album Kumpulan Damai Di sini Damai Cahaya

Jangan Lupa Like Facebook Fanpage Nasyid Damai

Anda Juga Boleh terus hubungi :-

Damai Event & Entertaiment Aiman 017-3442414

Damai Creative Production Shahidin 012-2884365

Damai Audioworks Farid 010-2927952

Kumpulan Damai juga menguruskan dan menerbitkan album/single,videografi dan fotografi, menerbitkan videoclip, montaj dan lain lain yang berkaitan Pelancaran Album Sulung Damai Cahaya.

 

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here