Home HIBURAN Pemain Bola Sepak dari Real Mandrid Memeluk Islam ?

Pemain Bola Sepak dari Real Mandrid Memeluk Islam ?

1184
0
SHARE

Julien-Faubert

Pemain bola sepak berasal dari Perancis, Julien Faubert yang juga merupakan bekas pemain tengah Real Madrid mendedahkan alasan di sebalik keputusannya memeluk Islam. Dia berkata bahawa hubungannya dengan rakan yang beragama Islam semasa remaja telah membawanya untuk mendalami dan mencari tentang agama ini, dan akhirnya dia memutuskan untuk memeluk Islam setelah dia berasa dirinya selesa dengan Islam.

Julien-Faubert

Dia berkata, pada awalnya dia berasa kagum dengan keperibadian dan moral sebahagian besar rakan-rakannya yang beragama Islam yang tinggal di bandar Le Havre. Jelasnya lagi, moral rakan-rakannya itu membuatkannya ingin mengetahui dengan lebih mendalam tentang kehidupan peribadi mereka.

Pemain yang berkahwin dengan wanita Islam yang berasal dari Algeria itu dalam wawancara dengan surat khabar Perancis “L’Equipe” berkata, “Saya akhirnya mendapati bahawa sumber keperibadian dan moral kawan-kawan saya itu yang menerapkan ajaran Islam dalam kehidupan, dan inilah yang mendorong saya untuk mendalami agama ini dan mencari nilai-nilai etika yang sangat tinggi dan juga nilai-nilai toleransi. ”

Faubert menekankan bahawa kepelbagaian budaya telah memberikan sumbangan yang sangat penting dalam pemahaman agamanya, termasuk isterinya yang berbangsa Algeria yang telah memberikan sumbangan yang penting terhadap pengayaan maklumat mengenai agama Islam.

sumber: Amekaw dot com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here