Jangan Tengok Penimbang Untuk Kurus

Penimbang berat boleh jadi kawan dan boleh juga jadi lawan. Bergantung pada cara penggunaan anda, ia sebenarnya mampu merosakkan lagi perjalanan anda untuk menurunkan...

Lelaki Ini Kongsikan Cara Beli Rumah Cash Tanpa Buat Loan

"Strategi ni boleh lah buat, sebab bapak dia kaya, belikan rumah cash. Aku ni, laki bini kerja makan gaji, gaji pun sorang RM 2500/bulan....
Prime-wardrobe

Amazon Lancarkan PRIME WARDROBE Untuk Menguasai Pasaran Industri Fashion

Amazon harini telah melancarkan Prime Wardrobe  dimana selepas ini anda cuba dahulu pakaian yang anda mahu di rumah, jika berminat baru anda bayar. Jika...

10 Jenis Makanan Yang Mengenyangkan

Selain daripada kuantiti makanan yang banyak, pilihan makanan anda turut mempengaruhi tahap kekenyangan anda sewaktu makan. Berikut merupakan 10 jenis makanan yang membuatkan anda rasa...
augmented-reality

5 Cara AR Mampu Mengubah Landskap Kehidupan Manusia

Sekarang ini semua orang sedang kearah teknologi AR, apa itu AR? Nama penuhnya adalah Augmented Reality. Sebuah teknologi superimposes penjanaan imej komputer kepada pandangan...

Resipi Ikan Masin Talang Masak Lemak Cili Padi Campur Nenas Paling Kaw

Baru lihat dan baca sahaja resipi, dah telan air liur.  Memang tidak menunggu lama, balik kerja terus  pergi pasaraya cari bahan nak masak ikan...
5-perkara-anda-perlu-tahu-mengenai-instant-artikel

5 Perkara Yang Perlu Anda Tahu Mengenai Facebook Instant Articles

Sesiapa yang mempunyai blog dan page di Facebook mesti sudah mulai menggunakan ciri yang telah dikeluarkan oleh Facebook yang dipanggil sebagai Instant Article. Untuk...

8 Langkah Mudah Melentikkan Bulu Mata Anda

Siapa yang tidak mahukan bulu mata yang panjang dan lentik. Idaman semua wanita terutama bagi mereka yang memntingkan solekan. Ternyata terdapat banyak jenis langkah...
22 Jun-2 Julai Tiada Tambah Nilai Di Semua Tol Lebuhraya

22 Jun-2 Julai Tiada Tambah Nilai Di Semua Tol Lebuhraya

BAGI membantu melancarkan lagi pergerakan trafik pada cuti perayaan Aidilfitri yang akan datang, PLUS Malaysia Berhad (PLUS) akan menutup semua lorong tambah nilai di...

Tom Anderson, Pengasas Myspace Bersara sebelum 40 Tahun Dan Habiskan Masa Travel Ke Seluruh...

MySpace merupakan salah sebuah platform social networking yang terawal wujud di dalam dunia ni. Jika anda lahir pada sekitar 90-an, mungkin anda sempat menikmati...

5 Tips Merancang Percutian Mengikut Bajet Anda

Keinginan anda untuk bercuti terkandas disebabkan duit yang tidak mencukupi. Duit hendak bercuti dah berjaya dikumpul tetapi masih belum cukup untuk digunakan dalam trip...