Berlagak Baik,Minta RM50 Untuk Balik Rumah !

Berlagak Baik,Minta RM50 Untuk Balik Rumah !

491
0
SHARE

Berlagak Baik,Minta RM50 Untuk Balik Rumah !

Hari ni netizen digemparkan dengan kejadian wanita berlagak baik dan berpakaian sopan.Kononnya beg duit hilang untuk pulang ke rumah.Dikhabarkan mereka kini bergiat aktif sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.

14445189_10155719205769572_6091307123698817972_o

Ini luahan netizen yang terkena:

Saya pun dah terkena di area AMPANG POINT..
Seorang perempuan meminta RM50 pada waktu petang lebih kurang 6.50p.m. Masa tu saya tengah sembang dalam telefon. Dia kata nak tanya sesuatu lah, nak tanya tempat lah. Sy tunjuk tgan yg sy tgh on call, dia kata takpa dia tunggu sambil tersenyum senyum.
Bila dah habis call, sy tanya kenapa , dia kata dompet dia hilang dia nak balik naik teksi. Dia mintak rm50 utk balik. Sy fikir2 takkan nak bagi senang2 rm50. Sy scan baju dia, tup tup nampak rantai emas tebal. Gelang pun ada, rambut perang2, baju cantik, sy sempat berfikir sambil dalam hati baca ayat kursi. ( takut di santau )
Sy keluarkan dompet dia masih senyum2 tak berhenti keluarkan ayat manis dan tanya sy kerja mana duduk mana. Dengan izin Allah, tgn sy automatik bagi rm5 sahaja pada dia. Lepas sy bagi dia ajak sembang lagi. Sy terus mintak diri n lintas jalan. Sy tak sedap hati. (Terus menerus dalam hati baca ayat kursi)
Bila dah jalan jauh sikit, sy toleh belakang, dia tengah minta dekat orang lain pula..
MasyaAllah. Dasyat zaman sekarang ni kan. Bila dah jadi, niat sedekah sahaja.
Pendek kata , disebabkan orang macam ni, kita rasa macam dah teragak2 nak bagi pada org lain.
Entah betul dalam kesusahan atau buat buat susah.
Moga dijauhkan dgn perkara2 begini lagi.
Nauzubillah.
Mohon kalian jaga diri dan lebih berhati hati ya. ?

Ini pula komen netizen yang hampir terkena:

Pernah kena kat dpulze, dia follow sampai parking basement, ckp kemaen dekat ngn muka kita, dia ckp nak balik wangsa maju, kad bank kena telan so tak dpt nak byr parking n minyak kereta pulak habis, pakai baju kurung acah kerja office, tp makeup mcm hantu, tak make sense la kot, gilaaa jauh kau lunch kak oiii. Mmg tak logik. Iols pun say sorry la ckp duit habis da beli brg. Dah la tgh mboyot time tu,kalau dia sepak mmg pengsan terus dah rasanya. Heeee. Dah keluar dr parking ttiba nampak dia kat seberang jalan, tgh bukak pintu kereta iswara aeroback merah seat passenger,masuk kejap then keluar balik. Sape la driver yg tlg anta dia ke situ buat kerja yeee. Mmmmm

Kredit: FB Orang Wangsa Maju dan Ohmedia!

SHARE
Penulis bebas yang suka bersembang.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY