Home MAKANAN Sarapan Pagi Yang Mudah

Sarapan Pagi Yang Mudah

13234
3
SHARE
Sarapan Pagi Yang Mudah

Sarapan Pagi Yang Mudah | Kali ini kita cerita pasal makanan pulak ok, mesti korang boring pasal cerita dalam blog ni kan?? maaflah sekarang dah sibuk dengan kerja ofis banyak perkara nak fikir lagi hehe. Oklah blogpost ni khas untuk korang yang rajin sarapan pagi dan mudah untuk korang masak dengan mudah cepat. Jom kongsikan 🙂

Sarapan Pagi Yang Mudah

“Bread Lasagna / Lasagna Roti

Yum yum! Bahan-bahan:
•1/2 bawang besar
•1/2 Tube daging cincang
• 1 genggam mixed vegie
• sos cili dan tomato
• salt dan pepper
• roti
• telur
• susu
• mozarella cheese

Cara-cara:
1. Masak inti dulu. Tumis bawang, masukkan daging biar sampai empuk.
2. Masukkan sos cili,tomato,salt,pepper dan mixed vegie. masak sampai kering sikit. Rasa masin manis inti tu.
3. Siapkan bahan roti. Pukul telur dan susu.
4. celupkan roti dalam telur dan susu itu. Then letak inti yang dah masak then tabur mozarella cheese buat 2 layer.
5. Bakar suhu 180c cmpai garing sket.

Siap!! Selamat mencuba semua 🙂

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here