Home TRAVEL Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

1972
12
SHARE
Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau – Alhamdulilah tercapai juga hajat TN pergi luar negara dan pertama kali buat pasport hehe. Rasa best sangat bila jejak kaki ke negara orang, menilis air mata bila buka email dapat jemputan FAM trip to macau.

Ya Allah memang betul-betul terharu terima kasih ya Allah, Program yang dianjurkan oleh AirAsia bersama Macau Government Tourism Office (MGTO). Memang terharu sangat dapat pergi luar negara, dulu masa kecil impian nak ke negara orang teringin sangat tapi bila fikir balik layak ke…TN berdoa tingkatkan usaha Allah makbulkan doa dan tunaikan hajat seorang hamba ini. Alhamdulilah syukur 🙂

Macau adalah negara dari jajahan portugis dan berdekatan dengan Hongkong dan China serius memang tak jauh kalau ikut pandangan TN ibarat macam Las Vegas dan Hollywood. Pertama kali datang tempat orang memang jakut tengok macam-macam perkara yang tak ada dekat malaysia betul tak?

Entry kali ini TN nak bercerita tentang hotel terbaik di Macau. mungkin satu hari nanti korang akan pergi sana refer dekat blog TN sebelum nak travel kan. Dekat bawah ini TN akan senaraikan Hotel Bertaraf 5 bintang dan cantik.

Hotel yang TN tunjuk nanti adalah mereka yang berkemampuan kerana harganya agak tinggi dan segala kemudahan memang terbaik dan puas hati.

Royal Hotel

Hotel Royal tempat penginapan kami selama 4 hari 3 malam. Di sini juga media dan blogger telah ditempatkan seorang satu bilik, Rate bilik kami bertaraf 5 bintang kalau tak silap TN dan harga satu malam lebih kurang rm1k lebih.

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

Apa yang menarik Hotel Royal ini adalah terletak betul-betul tengah bandar macau dan berdekatan dengan tempat tempat menarik seperti St. Paul dan juga Heritage Building tak jauh dari situ.

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

 

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

 

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

Hotel Royal Macau ini lengkap dengan semua fasiliti dan pengunjung juga boleh memilih makanan di cafe atau restoran Catalpa Garden atau Fado Portugis style ikut suka korang nak pilih yang mana 🙂

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

 

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

 

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

Catalpa Garden – Shanghainese Style

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

Hotel Royal Macau telah dinobatkan sebagai Hongkong And Macau Best Restaurant pada tahun 2012. Mereka juga sangat menjaga setiap pengunjung yang datang untuk pastikan makanan yang dihantar halal dan bersih. Alhamdulilah sarapan kami semua mereka hantar di setiap bilik dan tepat pada waktu. terima kasih Hotel Royal Macau.

Selebihnya boleh tengok dekat sini http://www.hotelroyal.com.mo/

Conrad Hotel

Hotel ni TN panggil hotel orang berkaya sebab semua yang ada didalam hotel ni mewah sangat dan puas hati bila korang tidor semalam serius dan turut menghubungkan terminal feri tagline dia ” Luxury of Being Yourself”.

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

 

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

Kalau korang tengok bilik Conrad Hotel memang cantik dan tertarik bila melihatnya dan setiap bilik tingkap ada yang berhadapan dengan bandar macau kalau tak silap TN. Rasa-rasa berapa harga semalam??

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

 

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

 

Pada tahun ini 2014 Bodhi Spa Hotel Conrad telah dinobatkan sebagai Best Luxury Emerging Spa In Asia untuk penggal kedua yang berturut-turut.

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

penginapan Disini harga bermula dengan HK$2,298 untuk satu malam.

Selanjutnya korang boleh tengok dekat sini http://conradhotel3.hilton.com

Sheraton Hotel

Hotel yang terletak di Sands Cotai Sentral. Kalau korang nak tahu Conrad Hotel dan Holiday Inn berada dalam satu bangunan menarik kan. Bila korang pergi sini jangan sesat bilik sudah 😛

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

 

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

Sheraton Hotel ada dua bangunan dan Hotel terbesar di macau dan juga Starwood Hotela & Resorts yang terbesar di dunia.

Hotel ini juga menyediakan bilik untuk kanak-kanak yang sangat sweet gitu boleh tengok dekat blog budakpacak.com ok itu sahaja berkenaan Sheraton Hotel.

Selanjutnya boleh tengok sini http://sheratonmacao.com/

Holiday Inn Macau

Cakap pasal Holiday inn mesti korang memang dah tahu kan sebab hotel ni banyak dekat malaysia tapi beza dekat Macau sebab Holiday Inn adalah hotel terbesar di dunia. Mempunyai 1,224 bilik dan hotel yang sangat luar untuk keluarga.

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

Hotel ini banyak kemudahan untuk keluarga dan anak-anak sebab ada kartun Shrek, Madagascar dan Kung Fu Panda Serius best.

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

 

Hotel Terbaik Di Macau AirAsia FAM Media Trip To Macau

Holiday Inn telah menerima pencapaian TripAdvisor Certificate of Excellence Award kerana kemudahan yang sangat lengkap dan memuaskan pengunjung.

Selanjutnya korang boleh tengok sini http://www.holidayinn.com/macao

Ok macam mana cerita TN dengan hotel dekat macau sangat menarik dan best. Lepas ni korang boleh pilih hotel mana untuk tidor dekat macau ye. Beza antara hotel lain taklah jauh sangat dalam 2 atau 3KM sahaja.

Pesanan TN pilihlah hotel yang sesuai dengan hati korang ye sebab harga semua hotel tak sama banyak bezanya.

Nantikan artikel seterusya Tempat Menarik Di Macau 🙂

12 COMMENTS

  1. SA x cerewet bab hotel asalkan best bilik dan bersih bilik airnya….hahaha…cerewet la tu kan…so far hotel2 kat China semua ok kot kecuali yang 2 bintang dan di lorong2…hehehehe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here