Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong

2461
22
SHARE
Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Kabira Bay in Ishigaki Island

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong | Korang pernah dengar mengenai tempat yang diberi nama Okinawa?Sekali sebut mesti korang dah boleh agak yang tempat ni terletak di Japan.Ini merupakan kali kedua TN dengar nama Okinawa.Daerah Okinawa atau lebih dikenali dengan nama jolokan ‘Koza‘ terkenal dengan tarikan eksotiknya kerana terdapat sebuah pangkalan Tentera Amerika berdekatan dengannya.TN pernah pasang niat di hati untuk sampai ke tempat ni dan memang teringin sangat nak sampai ke sini.Kenapa?Cuba korang tengok gambar-gambar di bawah ni dulu.

TN terpegun sangat dengan Okinawa ni.TN jatuh hati dengan keindahan semulajadinya,masyarakat sekeliling,acara tradisional,budaya mereka,makanan tempatan mereka dan resort dan tempat yang menarik untuk dijelajahi di sana nanti.

Keindahan Semulajadi Di Okinawa

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Kabira Bay in Ishigaki Island

 

 

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
In the Blue Ocean_Coral reef and tropical fish
Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Driving_enjoy the blue sky and oceas by driving Okinawa
Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Cherry Blossoms_the earliest deep pink cherry blossom

Masyarakat Dan Acara Tradisi Di Okinawa

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Youngmen, dancing Eisa

 

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Triathlon in the nature

 

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
An old man famous for longevity

Budaya Di Okinawa

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Bingata(red style) representative and traditional dyeing technique in Okinawa

 

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Shisa protectorate god in Okinawa

 

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Sansen musician imperative instrument for Okinawa music

 

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Shuri Castle The world heritage Shuri Castle

Makanan Sedap Di Okinawa

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Steak one of the Okinawa people’s favorite gourmet

 

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Scampi (Marsupenaeus japonicus) fresh scampi grew up in the Okinawa ocean

 

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Sea grapes seaweed taked in the Okinawa ocean
Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Okinawa Soba Traditional Okinawa noodle

Resort dan Tempat Menarik Di Okinawa

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Night spot full of places you can have fun alomg International Street

 

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Churaumi Aquzrium is teh popular sightseeing spot

18.Wedding_Holding wedding in front of the blue ocean

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Blue ocean would be seen from the resort hotels

Cantik,Semulajadi dan Unik.Itu ungkapan yang sesuai TN patut berikan dekat Okinawa.Melalui semua gambar di atas,TN yakin korang dah boleh bayangkan macam keadaan dan suasana sebenar di Okinawa.Mesti korang teringin sangat nak pergi sana?Kan?

Kalau korang semua teringin nak pergi ke sana,jangan risau!Semua maklumat mengenai Okinawa,korang boleh dapatkan di Fanpage Rasmi Biro Pelancongan Okinawa di Visit Okinawa MY .Dan ada yang menarik menanti korang semua di fanpage rasmi mereka.Terkini,Biro Pelancongan Okinawa sedang rancak menganjurkan pelbagai contest serta giveaway di fanpage mereka bagi menarik lebih ramai pelancong untuk pergi melancong ke Okinawa.

TN pun teruja nak join contest dan peraduan yang mereka anjurkan.Mana tahu ada rezeki boleh melancong secara percuma di Okinawa.Hehe.Kan?Bukan senang nak dapat peluang macam ni.Jadi,TN galakkan korang semua supaya rajin-rajin follow-up fanpage Visit Okinawa MY tu.

TN akan beritahu secara ringkas mengenai contest yang Biro Pelancongan Okinawa sedang anjurkan sekarang.TN yakin,korang pasti teruja nak join sebab syarat-syarat contest ni senang sangat.Semudah ABC dan secepat 123!Hehe.Meh tengok bawah ni.

‘Be Okinawa’ Contest!

Tarikh Contest Dijalankan:10 Feb-10 March 2014

Terbuka kepada semua rakyat Malaysia.

Hadiah:

1st prize x 5 orang- ‘Ryukyu Glass’

2nd prize x 50 orang – ‘Star Sand’

Cara nak menang contest?

1.Like Facebook Visit Okinawa MY

2.Pergi ke menu tab ‘Be Okinawa’ dan Pilih 3 gambar terbaik dari 20 pilihan gambar yang diberi.

3.Sekeping gambar akan dipilih secara rawak sebagai ‘gambar bertuah’ oleh penganjur.

4.Seramai 55 orang pemenang yang memilih ‘gambar bertuah’ tersebut akan dipilih secara rawak!

5.Pemenang yang terpilih akan dimaklumkan melalui email dan hadiah akan diposkan kepada para pemenang.

Okinawa Tempat Terbaik Untuk Melancong
Fanpage Rasmi Biro Pelancongan Okinawa MY

Kalau korang nak bertemu dan ingin dapatkan info menarik dan lebih mendalam mengenai Okinawa,korang boleh jumpa team Biro Pelancongan Okinawa secara LIVE di MATTA Fair nanti!TN pun tak sabar nak tunggu MATTA Fair ni.Hehe.Lagi tak sabar nak join contest ‘Be Okinawa’ ni.

Dah.Pergi serbu fanpage Visit Okinawa MY cepat-cepat dan pergi join contest tu.TN yakin korang mesti teruja punyalah!Jangan lupa klik ‘Get Notification’ page tersebut supaya korang tidak terlepas info-info terkini dari mereka!Oh,TN sudah #ILoveOkinawa la.Hehe..

#ILoveOkinawa

Arigato!

22 COMMENTS

  1. semoga farid-san berjaya untuk kontes ni.(?????????????????????????????/Farido-san wa kono kontesuto no tame ni seik? suru koto ga arimasu) harap betul dengan google translate ni….heee

LEAVE A REPLY